15e seizoen De slimste mens

Wie wordt deze winter de 15e winnaar van De slimste mens en opvolger van Eenvandaag-presentator en ex-profschaatser Rob Hadders? Vanaf maandag 23 december keert de succesvolle kennisquiz De slimste mens terug op NPO 2. Natuurlijk onder leiding van Philip Freriks en het kritisch oog van (enig) jurylid Maarten van Rossem gaan dagelijks drie prominente Nederlanders de strijd aan. 

In de eerste uitzending van dit 15e seizoen nemen vlogger Rutger Vink (Furtjuh), Groenlinks Kamerlid Lisa Westerveld en Viva hoofdredactrice Debby Gerritsen het tegen elkaar op. Onder druk van de wegtikkende seconden moeten de kandidaten het beste van zichzelf laten zien. Naast dat de kandidaten over de nodige kennis moeten beschikken om te kunnen winnen, moeten ze ook associatief kunnen denken en het spel strategisch spelen.

In dit 15e seizoen gaan cabaretiers, journalisten, acteurs en velen anderen de strijd met elkaar aan om de eervolle titel van De slimste mens. Een aantal opvallende namen onder de kandidaten zijn dit seizoen: cabaretier Viggo Waas, actrice Bo Maerten, voetbalverslaggever Arno Vermeulen, acteur en regisseur Albert Jan van Rees, zangeres Josje Huisman, radio-dj Igmar Felicia, presentator Marc de Hond en journaliste Aldith Hunkar. 

De slimste mens is voor het eerst uitgezonden in de zomer van 2012. Al sinds de eerste aflevering is het een kijkcijferhit, met dagelijks bijna anderhalf miljoen kijkers. Ook de app blijft onverminderd succesvol met ruim 1,5 miljoen downloads. De slimste mens is een productie van Skyhigh TV. 

De slimste mens, maandag 23 december om 20.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 2

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*