1,5 miljoen Nederlanders lift gratis mee op een streamingaccount van vrienden of familie

Driekwart van de Nederlanders heeft toegang tot tenminste één streamingsdienst. Bijna 1,5 miljoen Nederlanders gebruikt één of meerdere streamingplatforms zonder zelf (een deel van) de rekening te betalen. Zij gebruiken de inloggegevens van vrienden of familie. Ongeveer een half miljoen Nederlanders levert wel een bijdrage aan het gebruik van de inloggegevens van een ander. Dit blijkt uit onderzoek* van Bindinc. VOD Insights, de dienst die het kijkgedrag van Nederland op streamingdiensten analyseert. 

Meer tijdelijke abonnementen

Branco Scherer, Manager New Business bij Bindinc. “Het is typisch Nederlands om voor een dubbeltje op de eerste rang te zitten, hoewel ook in het Verenigd Koninkrijk 33 procent meelift op een abonnement. Steeds meer streamingsdiensten voelen echter de druk om zwarte cijfers te schrijven, wat onlangs al resulteerde in enkele prijsverhogingen en aankondigingen om op te treden tegen accountdelers. Wanneer diensten strenger gaan handhaven zullen Nederlanders steeds vaker periodiek gebruik maken van bepaalde diensten. Daardoor wordt het bieden van het juiste aanbod alleen nog maar belangrijker.”

Over Bindinc. VOD insights

Bindinc. VOD Insights biedt inzichten in het kijkgedrag op de streamingdiensten in Nederland. Wie kijkt er wat, op welke dienst en hoe wordt de videocontent gewaardeerd? Bindinc. VOD Insights doet permanent onderzoek en levert de representatieve data en inzichten aan klanten in de videomarkt, waaronder streamingdiensten, producenten en adverteerders. Zie vodinsights.nl voor meer informatie.

Over Bindinc.

Mediabedrijf Bindinc. is gevestigd in Hilversum en al meer dan 25 jaar expert op het gebied van videocontent discovery. Met TVgids.nl, Binge.nl, de Gouden Televizier-Ring verkiezing en de andere consumentenmerken bereikt Bindinc. zeven miljoen Nederlandse consumenten. Bindinc. helpt kijkers bij het maken van hun keuzes en videobedrijven bij het behalen van hun goals. Voor meer informatie zie: bindinc.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*