15 jaar YPCA

Het is inmiddels 15 jaar geleden dat Jaco Bal en Lars Schotanus, op 18 juli 2001, officieel de oprichtingsacte tekenden van YPCA. Het bedrijf heeft zich de afgelopen 15 jaar ontwikkeld van telefonische dienstverlener naar  mediabedrijf.

De ervaring en achtergronden van beide oprichters, respectievelijk Telecom (KPN) en Media (Radio 538, TMF), kwamen hiermee samen in YPCA. Vanaf de start van het bedrijf in 2001 werden telefonische diensten en concepten voor bedrijven en organisaties ontwikkeld. Zo werden telefoontjes beantwoord voor kleine bedrijven, die zelf geen receptiepost hadden, maar ook voor hele grote organisaties. 24 uur per dag en 7 dagen per week! In 2001 zag ook Eileen, je persoonlijke assistente voor onderweg het levenslicht en werden in de loop der jaren verschillende interactieve voice respons (IVR) -en SMS concepten ontwikkeld. Zo introduceerde YPCA in die periode onder meer de eerste spraakgestuurde file-lijn van Nederland en was het bedrijf, in samenwerking met het toenmalige radiostation Noordzee FM (tegenwoordig Q-music), de eerste die verkeersinformatie via TMC in de auto bracht.

Vanuit bovenstaande dienstverlening in mobiliteitsland werd in 2008 door YPCA het internetradiostation Traffic Radio opgericht. Uitgangspunt hierbij was om te experimenteren met toepassingen in de auto en ‘erbij zijn’ als internetradio (in de auto) echt doorbreekt.

In 2012 nam YPCA, in samenwerking met Pinguinradio, het initiatief om een speciale stichting voor internetradio in het leven te roepen. De stichting verenigde-Online Radiostations vertegenwoordigt inmiddels 13 online-radiostations.

Na de introductie van internetradiostation ALLsportsradio in 2014 en New Business Radio in 2015 was de tijd rijp om zich vanaf 1 januari 2016, als eerste bedrijf in Nederland, volledig te gaan richten op online-radio en werden de callcenter activiteiten overgedragen aan Direct Teleservice in Arnhem.

Vanuit ‘De Radiofabriek’, gevestigd op het Media Park in Hilversum, ontwikkelt YPCA inmiddels complete internetradiostations, formats, programma’s en podcasten en verzorgt het bedrijf vanuit de verschillende merken onder meer locatie uitzendingen, reportages en radioworkshops.     

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*