‘123456789 Tineke’

In 1979 startte Tineke de Nooij met haar talkshow ‘Tineke’ op Veronica. Hiermee is middagtelevisie eindelijk een feit. Hiervoor moest de Nederlandse televisiekijker het in de middaguren met het bekende testbeeld doen. Voor bewegende beelden waren ze in deze uren dus afhankelijk van Duitse of Britse tv-zenders. 
Tineke had al eerder voor een primeur in de omroepgeschiedenis gezorgd met het radioprogramma ‘Koffietijd met Tineke’ was zij in 1962 de eerste vrouwelijke dj op de ‘stoere’ zeezender Radio Veronica. 

 

De Nooij werkte tijdens haar carriere ook voor diverse andere omroepen zoals AVRO, NOS, TV10, RTL, Radio 192, KRO, Omroep Max

Haar populairste programma is altijd haar middagprogramma geweest, waarbij de jingle ‘123456789 Tineke’ in heel Nederland bekend was. Saillant detail was dat Tineke zelf deze tune niet op haar vingers kan meetellen; ze mist een vinger aan haar rechterhand. Tineke de Nooij is één de belangrijkste presentatrices van de omroepgeschiedenis geweest.

Haar televisiewerk voor de Tell Sell-reclame Biostabil wordt door veel mensen als zwarte bladzijde in haar carriere gezien. De omstreden ketting zou therapeutische eigenschappen hebben, maar wordt door veel specialisten als kwakzalverij gezien.  

Intro-Middagprogramma Tineke:

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*