‘100 Jaar Radio’-podcast over Nachtradio

In de 27ste podcastaflevering van ” 100 Jaar Radio’ nemen Arjan Snijders en Harm Eden het fenomeen ‘Nachtradio’ onder de loep.

Nachtradio. Als de meesten slapen, worden soms de mooiste programma’s uitgezonden. Intiem, dichtbij, ruim de tijd voor een gesprek, betere muziek, mooiere verhalen, een hoorspel. Waarom wordt dat bewaard tot de nacht?

Maar ook ’s nachts te horen: non-stop, nieuw ’talent’ maakt oefenuurtjes, voice-tracks (presentaties vooraf opgenomen en later de muziek erbij gezet).

Wat is de kracht van nachtradio? Wanneer werkt het (niet)? Met weer een reeks unieke archiefopnames vanaf de 70’s tot nu. Van Henk van Dorp (Radio Veronica) uit 1970 tot Astrid de Jong (NPO Radio 1 Nachtzuster, nu). En met de historische Felix Meurders opnames van de nacht waarin hij op de middengolf én de FM tegelijkertijd twee verschillende programma’s uitzond.

Nachtradio. In aflevering 28 van onze radioserie (vanaf 12 juli bij uw favoriete podcastboer) of via nhradio.nl/podcasts. Voor wie niet slapen kan maar wel wil. Voor wie niet slapen wil, maar wel kan. (uit AVRO’s Easy Listening).

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*