100 Jaar Radio podcast over Live Radio

Harm Edens en Arjan Snijders vieren 100 Jaar Radio in een 100 uur durende RadioReeks. In 1919 is het eerste radioprogramma in Nederland te horen. In jubileumjaar 2019 brengen zij elke week een nieuwe aflevering met in aflevering #38: Live Radio.

Live muziek op de radio. In de eerste decennia was bijna alles live muziek op de radio. Vele omroeporkesten speelden alle favoriete liedjes van dat moment. Tot de grammofoonplaat versterkt kan worden en het goedkope alternatief wordt. Daarna worden er vooral vele bijzondere pop-, jazz en klassieke concerten opgenomen voor de landelijke radio. Waardoor je soms een uur lang naar één artiest ‘moest’ luisteren.

Snijders:  ‘Hoe goed was dat nou wel of niet? We vragen het aan Vincent van Engelen en Marc Stakenburg die vele programma’s maakten met live optredens.’

Met dit keer fragmenten in show 38 van de serie 100 Jaar Radio met Arjan Snijders en Harm Edens o.a. VARA’s Lijn 3,  VARA’s Popkrant, KRO Rocktempel, TROS SoulShow en LP Show, NCRV’s Los Vast, en Veronica’s Countdown Café!

Luister naar leuke fragmenten in show 37, via jouw favoriete podcast boer of nhradio.nl/podcasts

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*