10 jaar KX Radio

Het internetstation KX Radio bestaat deze week 10 jaar en zendt vanaf deze week  Het Basispakket uit. Dit is een lijst met tracks die je zeker één keer in je leven gehoord moet hebben. NPO Cultura maakte voor dit programma een ronde langs bekende muziekliefhebbers om hen te vragen naar hun favorieten uit Het Basispakket van KX Radio. Zaterdag 26 en zondag 27 september vanaf 20:30 uur.

Van maandag 21 september tot en met zondag 4 oktober viert het in 2005 door dj Rob Stenders opgerichte internetradiostation KX Radio het 10-jarig bestaan. En dat doen ze uiteraard met muziek! Daartoe is er Het KX Radio Basispakket! Rob Stenders stelde de lijst opnieuw persoonlijk samen en omschrijft Het Basispakket hier als volgt: ‘een lijst met liedjes waarvan ‘wij’ denken dat je die op zijn minst één keer gehoord zou moeten hebben. De verzameling bestaat niet alleen maar uit de gekende hits maar zoals je van ons gewend bent is er ook voor de connaisseurs veel te genieten. Een combinatie van de bouwstenen van de popmuziek en de creatievelingen die er de afgelopen paar jaren weer een dimensie aan hebben kunnen toevoegen. Met deze lijst kun je een heel leven vooruit. Vul het gerust aan met jouw persoonlijke wensen maar dan heb je de basis maar vast. Als bronnen voor de samenstelling van het KX basispakket hebben we gebruikt gemaakt van de Rolling Stone 500 greatest songs of all time, Rock & Roll Hall of Fame, Q Magazine’s diverse allertijden lijsten, OOR jaarlijsten, het boek ‘1001 songs you must hear before you die’, Radio 2 Top 2000, Top 40, Mega Top 50 en natuurlijk onze eigen oren.’

NPO Cultura sluit zich graag aan bij dit jubileum met een geheel aan Het Basispakket opgehangen muziekprogramma. In twee keer 2 uur doen we – in nauwe samenwerking met KX Radio, AvroTros, 3FM en Fenno Werkman– een ronde langs bekende muziekliefhebbers (onder wie veel (oud-) KX-medewerkers) om hen te vragen naar hun absolute favorieten uit dat Basispakket. Gelukkig doet ook muziekarchivaris Fenno Werkman, hij duikt speciaal voor ons in zijn rijke popbeeldenarchief voor de lastigst te illusteren clips uit het Basispakket.

Uitzendingen:
Zaterdag 26 en zondag 27 september 2015 vanaf 20:30 uur

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*