Omroep MAX herhaalt documentaire over Max van Weezel

Vanavond, donderdag 11 april, om 23.05 uur en morgen, vrijdag 12 april, om 14.15 uur zendt MAX op NPO 2 opnieuw de documentaire Max van Weezel uit. Dit in verband met zijn overlijden. In de documentaire praat Max in een bijzondere setting met presentatrice Dionne Stax over zijn werk, leven en de politiek van de afgelopen decennia. Ook halen verschillende (oud-)politici herinneringen op aan de politiek journalist.

Max van Weezel is deze week overleden. Hij was ruim 42 jaar een bekend gezicht op het Binnenhof, een icoon onder parlementair journalisten. Hij presenteerde verschillende radioprogramma’s, een podcast en schreef columns. Een werkweek van tachtig uur was hem niet vreemd. Vorig jaar kreeg Max de diagnose alvleesklierkanker. Het betekende een omslag in het leven van de journalist. Ineens was hij aan huis gekluisterd en moest hij zijn werkzaamheden stilleggen.

De documentaire Max van Weezel schetst een beeld van de gevierd politiek journalist. Als autoriteit in Den Haag zag hij verschillende premiers komen en gaan. Zijn appartement in Amsterdam is letterlijk zijn archief. Overal waar je kijkt liggen documenten en ordners, maar in de documentaire weet Max precies waar alles ligt. In deze bijzondere setting spreekt Dionne Stax met Max over zijn werk en de politiek van de afgelopen decennia. Ook premier Mark Rutte, oud-premier Dries van Agt en oud-vicepremier Hans Wiegel halen herinneringen op aan de grote politiek journalist.

Max van Weezel
Donderdag 11 april om 23.05 uur en vrijdag 12 april om 14.15 uur
Bij MAX op NPO 2
www.maxvandaag.nl 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*