’100 jaar radio’ over Kees Schilperoort

Vanmiddag praat Bert Kranenbarg met Hans van Willigenburg, Annette van Trigt en Erik de Zwart, drie presentatoren die intensief samenwerkten met de legendarische Kees Schilperoort. Hij maakte ‘Raden Maar’, ‘De Stemband’ en ‘De Piepshow’ voor achtereenvolgens de KRO, Veronica en Radio 538.

De humor van Kees Schilperoort was onbegrensd, zijn populariteit bij met name iets oudere dames ongekend. Na zijn pensionering ging hij dankzij een carnavalsplaat aan de slag bij Veronica waar een fles jenever een in zijn contract vastgelegde secundaire arbeidsvoorwaarde werd.

Het gesprek over Kees Schilperoort is te horen vanaf 16.00 uur op NPO Radio 5. Na de uitzending is een uitgebreide versie met veel radiofragmenten te beluisteren via de gekende podcast-kanalen van NPO Radio 5.

Iedere donderdagmiddag viert ‘Bert op 5’ op NPO Radio 5 de verjaardag van de radio. Dit jaar is het precies honderd jaar geleden dat het eerste radioprogramma in Nederland werd gemaakt. Daarom staat ‘Bert op 5’ wekelijks stil bij bijzondere radio uit het verleden. Eerder al maakte Bert Kranenbarg portretten over ‘Met het oog op morgen’ en ‘De toestand in de wereld’ (door mr. G.B.J. Hiltermann). Ook die zijn als uitgebreide podcast terug te luisteren.

‘Bert op 5’ over Kees Schilperoort, donderdag 4 april, 16-18 uur, KRO-NCRV, NPO Radio 5.


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*