Nieuws

Wibo van de Linde overleden

- July 12, 2018

Voormalig-journalist Wibo van de Linde (79) is vandaag in het bijzijn van zijn gezin overleden. Dat maakte zijn zoon bekend. Van de Linde was al langere tijd ziek.

Van de Linde begon zijn journalistieke loopbaan bij het Amerikaanse persbureau United Press International. In 1963 werd hij bureauredacteur bij het NTS Journaal, de voorloper van het NOS Journaal. Bij de NTS groeide hij door naar verslaggever en presentator van NTS Journaal (later NOS Journaal).

In 1969 stapte hij over naar AVRO Televizier. In 1974 werd Van de Linde hoofd informatieve programma's van de TROS. Hij bedacht de formule van het televisieprogramma TROS Aktua, waaraan in die tijd Ivo Niehe en Yvonne Habets meewerkten. In 1984 volgde Van de Linde Siebe van der Zee op als directeur radio en televisie van de AVRO. Dat leidde daar tot het vertrek van Jaap van Meekren naar Veronica. Van de Linde reorganiseerde de AVRO en begon aan een vergeefs commercieel avontuur. In 1991 werd hij manager van Endemol Duitsland. De laatste jaren was Van de Linde bestuurslid van Endemol, en daarnaast directeur van de Postcode Loterij.

Onzorgvuldigheden of inhoudelijke feedback? Meld het ons.


« Marina Blok (NTR) wil minder Nederlands drama Bennie Jolink te zien als eindredacteur bij MAX »

Deze site is gemaakt door Two Kings en draait op Bolt.