Zzp’ers in de mediabranche worden hard getroffen door de coronacrisis

Bijna tweederde van de zelfstandige mediaprofessionals zag sinds de uitbraak van de coronacrisis meer dan de helft van zijn inkomsten wegvallen. Bijna de helft van hen heeft te maken met een inkomstenterugval van 75 procent of meer. Dat blijk uit onderzoek door Adformatie onder 450 zzp’ers.

Van alle ondervraagden zegt 67,3 procent dat ze te maken hebben gekregen met teruggetrokken opdrachten. 48 procent van hen zegt dat dalende inkomsten ook het gevolg zijn van het uitblijven van nieuwe opdrachten. Van de ondervraagden heeft ruim de helft financiële steun bij de overheid aangevraagd.

1 Comment

  1. Ik werd altijd uitgelachen als ik vertelde dat ik in loondienst was. “Begin toch voor jezelf, verdien je véél meer”. Ben ik ff blij dat ik een goed pensioen heb opgebouwd….

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*