Ziggo-klanten krijgen Filmbox

Voor alle tv-klanten van Ziggo de nieuwe tv-zender FilmBox. In totaal kunnen 3,4 miljoen Ziggo-kijkers afstemmen op kanaal 100 voor een gevarieerd aanbod van Hollywood-films, favoriete klassiekers en de populaire serie Narcos. FilmBox is vorig jaar mei gelanceerd en is de eerste lineaire tv-zender in Nederland met 24 uur per dag de beste films zonder reclame-onderbrekingen. De zender is eigendom van mediabedrijf SPI International, dat in Nederland actief is met meerdere zenders en streamingdiensten, waaronder Film1.

Bij FilmBox zijn er geen reclameonderbrekingen tijdens de film. De tv-zender is uniek in het aanbieden van films op deze manier in het basispakket van Canal Digitaal, DELTA, Caiway, Online.nl, Kabelnoord, Plinq, SKP, Trined en Breedband Helmond. Met de toevoeging van FilmBox bij Ziggo is de zender vanaf 30 juni in bijna vier miljoen Nederlandse huishoudens beschikbaar.

 “Uit overweldigende feedback van de Nederlandse TV-kijker blijkt hoe storend het is om een film meerdere keren te onderbreken voor een reclameblok. Het werd dan ook hoog tijd om daar wat aan te doen. FilmBox is al een groot succes op alle platforms die het sinds vorig jaar doorgeven, en heeft jarenlang haar aantrekkingskracht bewezen in het buitenland. De zender is een prachtige aanvulling op onze premium propositie Film1 en we zijn trots op het vertrouwen dat Ziggo in ons stelt”, aldus Jeroen Bergman, Managing Director Film1 en FilmBox Nederland.

Elke maandagavond wordt de kijker getrakteerd op een Film van de Week. Aan bod komen prijswinnende arthouse-producties, internationale kaskrakers en goede films met acteurs van eigen bodem. Aankomend hoogtepunt is de Film van de Maand Our Friend op 11 juli met Fifty Shades-ster Dakota Johnson en sterke tegenspelers Jason Segel en Casey Affleck. Een waargebeurde tranentrekker waarin een koppel echte vrienden leert kennen in tijden van ziekte. Op de woensdagmiddag en ’s ochtends in het weekend is het tijd voor de jeugd. Wie zich liever de stuipen op het lijf laat jagen, zet zich elke vrijdagavond schrap voor Friday Horror Night met achtereenvolgend drie huiveringwekkende horrorfilms.

SPI International groeit flink
Het mediabedrijf SPI International, dat wereldwijd 42 tv-zenders en meerdere digitale streamingproducten op zes continenten in eigendom heeft, timmert aan de weg. In Nederland bestaat het SPI-aanbod uit Film1, FilmBox, FilmBox Arthouse en Turkse seriezender Dizi (via Amazon Prime), Docustream en FilmStream (via Samsung TV Plus) en een aanbod van films bij Pathé Thuis.

5 Comments

  1. Film1 is sinds 01 augustus 2019 onderdeel van SPI International. Dit bedrijf heeft al jaren Filmbox kanalen in andere landen. Ik heb de programmering gezien en inderdaad zijn er films die zien die al door andere Nederlandse zenders zijn uitgezonden. Echter klagen mensen steen en been over reclameblokken en dan worden deze films nu zonder reclame uitgezonden worden. Dat wel een voordeel.

    Ondanks dat zij zo af en toe films uitzenden die op Film1 als première zijn uitgezonden zal Filmbox een etalagekanaal blijven om een Film1 abonnement af te sluiten! Echter is Filmbox bij Ziggo en de andere providers die Filmbox aanbieden in het standaard pakket inbegrepen. Als er toch niets extra voor betaald wordt en het reclamevrij wordt uitgezonden is het wel een toegevoegde waarde.

    Misschien is het ook wel een idee om Film1 te veranderen in Filmbox+ Dat is ook al de naam die SPI international in andere landen gebruikt. Of dat in ieder geval de layout van Film1 hetzelfde is als Filmbox want de huidige layout van Film1 stamt nog uit de tijd toen zij onderdeel van Sony waren.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*