Yvonne Jaspers over 10 jaar ‘Boer Zoekt Vrouw’

Zondag 21 en 28 december blikt Yvon Jaspers in twee specials terug op 10 jaar Boer zoekt Vrouw. Vanaf zondag 4 januari is in het vervolg van Boer zoekt Vrouw te zien hoe het de nieuwe boeren vergaat op liefdespad.

Boer zoekt Vrouw bestaat alweer tien jaar. Voelt dat voor jou lang of is het voorbij gevlogen?
Als ik terugdenk aan het eerste seizoen voelt dat als een eeuwigheid geleden. We hadden geen idee waar we aan begonnen. Ik was net zwanger van ons eerste kindje en ik herinner me dat ik menig boerderij wc-tje meermaals van binnen gezien heb. De geur van varkensmest rook niet als parfum, haha. Inmiddels huppelt er een meisje van ruim negen om mij heen. Aan haar kan ik zien dat het een heel kinderleven geleden is. Maar tegelijk voelt het als gister. De mensen die mee deden, de liefdes die ontstonden, ook die van de eerste jaren vergeet ik nooit meer!  
 
Hoe zien de specials 10 jaar Boer zoekt Vrouw eruit?
De boeren uit alle seizoenen komen bij elkaar voor een Boer zoekt Vrouw reünie. Ik ontmoet ze en hopelijk ook hun partners en misschien zelfs hun kinderen. Natuurlijk wil ik weten hoe het nu gaat met iedereen. En we spelen met z’n allen de enige echte ‘Tien jaar Boer zoekt Vrouw Quiz’. Elk jaar ga ik met mijn hele Brabantse familie een weekend op vakantie. Dan spelen we ook altijd hilarische quizjes. Dat doen we nu met deze Boer zoekt Vrouw familie ook. Ik ga de boeren testen op hun kennis van Boer zoekt Vrouw. En de kijker natuurlijk ook! Er komen spraakmakende, grappige en ontroerende fragmenten voorbij uit de afgelopen tien jaar. Ook ga ik terug naar enkele boerderijen in binnen- en buitenland. Ik ben bijvoorbeeld bij boer Jos in Frankrijk en boer Johan in Denemarken geweest. En bij bloemenboer Aad. Zijn de acht kinderen van boer Martin en Wilma inmiddels helemaal aan elkaar gewend? En we zien hoe Jan en Monika, van de tweeling Jan en Martin, met baby Liselore op kraamvisite gaan bij de komkommerboer Arthur, zijn vrouw Miranda en zoontje Casper.
 
Hoe kijken de boeren terug op hun Boer zoekt Vrouw avontuur?
In tien jaar is er met deze boeren ontzettend veel gebeurd. Mannen en vrouwen die de hoop op een relatie helemaal hadden opgegeven, zijn compleet opgebloeid door al die positieve aandacht. Het leven is zoveel leuker sinds die dames en heren het erf op kwamen lopen. Sommigen zijn inmiddels negen jaar bij elkaar, veel van hen zijn getrouwd, er zijn tientallen kinderen geboren. En als het programma de ware nog niet heeft gebracht, leverde het wel vriendschappen voor het leven op. Het is echt een Boer zoekt Vrouw familie geworden. Daar ben ik natuurlijk heel dankbaar voor!
 
Welke boeren staan je nog het meeste bij?
Oh dat zijn er zoveel. Er zijn boeren die ik elk jaar weer zie op de Boer zoekt Vrouw Afterparty of omdat we er opnieuw filmen. We trekken al een aardige tijd met elkaar op. In tien jaar tijd kan het leven er totaal anders uitzien. Maar het meest intens is het toch met de boeren van de serie die we nu opnemen. Op dit moment zit ik tot over mijn oren in de logeerpartijen van de boeren die zich hebben voorgesteld in september jl. Daar zijn de vrouwen koeien aan het melken en worden pittige gesprekken gevoerd bij de kachel na een dag hard werken. Ik ben zo benieuwd wie de liefde gaat vinden, wie misschien over tien jaar met vrouw en kinderen op de 20 jaar reünie van Boer zoekt Vrouw komt!
 
Op de website van Boer zoekt Vrouw staan 60 fragmenten waaruit fans hun favoriete moment kunnen kiezen. Wat is jouw favoriete moment?
Voor mij persoonlijk zijn dat de momenten vlak voordat de boer zijn twee laatst overgebleven vrouwen of mannen gaat vertellen met wie hij of zij door wil. Ik voel me dan soms net een vader die zijn dochter naar het altaar brengt. Haha. Dat is het moment waar we het allemaal voor doen. Na een kennismaking, een speeddate, een dagdate, een logeerweek en tientallen gesprekken later ken ik de boeren door en door. Maar vanaf dat moment nemen wij afstand en leeft hij zijn leven met die vrouw verder. De klus is geklaard en alle geluk.  Dat is zo’n bijzonder moment!
 
En dan is vanaf 4 januari de reeks te zien met de nieuwe boeren. Hoe zijn de opnamen gegaan? Wordt het een mooie serie?
Het is een seizoen van extremen. De verschillen tussen de boeren lijken groter dan ooit. Al vanaf het najaar dompel ik mij onder in prachtige liefdesverhalen. Weer totaal anders dan eerdere jaren. Ontroerend, verrassend en ook herkenbaar voor iedereen. Ik raad iedereen aan te kijken!
 
Vinden de boeren de liefde?
Haha dat ga ik natuurlijk niet vertellen! Ik denk dat het een prachtige koude winterserie wordt. Omdat wij nog niet klaar zijn met de opnamen, ben ik ook erg benieuwd naar de afloop. Als je niet kan wachten kan je ook onze website in de gaten houden. Daar staan allerlei leuke dingen over alle tien de boeren.
 
Hoe vond je het om na Boer zoekt Vrouw Internationaal weer in het koude, winderige Nederland te filmen?
Canada en Denemarken waren anders ook behoorlijk fris! De afwisseling van die twee programma’s maakt het alleen maar leuker. Na al die exotische plekken blijft Groningen ook erg mooi hoor!
 
Wat ga je na Boer zoekt Vrouw doen?
Ik ben nog wel een paar maandjes zoet met deze serie. Maar langzaam stort ik me ook weer op andere dingen. Deel vier van kinderboekenserie Ties & Trijntje komt in januari uit, ik speel een rolletje in een speelfilm, wat ik erg leuk vind.  En we beginnen met de opnames van Hello Goodbye met Joris Linssen. Genoeg om me op te verheugen!

 
Wat wens je de kijkers/lezers voor 2015?
Ik wens iedereen die ene grote liefde om samen in gezondheid te genieten van 2015!

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*