Youtube creators moeten kindercontent markeren

Vanaf vandaag zijn alle Youtube-creators verplicht hun content in YouTube Studio te markeren als gemaakt voor kinderen of niet gemaakt voor kinderen in YouTube Studio.

Deze wijzigingen zijn vereist als onderdeel van een overeenkomst met de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) en de procureur-generaal van New York en maken naleving van de Children’s Online Privacy Protection Act (COPPA) en/of andere toepasselijke wetgeving eenvoudiger.

Youtube meldt: ‘Vanaf januari gaan we minder gegevens verzamelen bij voor kinderen gemaakte content. Dit doen we om aan de wetgeving te voldoen. Dit betekent dat we gepersonaliseerde advertenties bij deze content uitschakelen en dat heeft gevolgen voor de opbrengst die creators verdienen met voor kinderen gemaakte content. Ook schakelen we enkele functies uit, waaronder reacties en meldingen. We weten dat deze verplichte wijzigingen niet gemakkelijk zijn voor sommige creators en dat het even duurt om eraan te wennen, maar het zijn belangrijke stappen om te voldoen aan de wetgeving.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*