Ybeltje Berckmoes en Joost Niemöller stappen uit omroep Ongehoord Nederland

Ybeltje Berckmoes stapt op als secretaris bij de omroepvereniging Ongehoord Nederland. Joost Niemöller vertrekt ook uit de nieuwe omroep. Dat meldde voorzitter Arnold Karskens maandagmiddag.

Afgelopen week was er forse kritiek op de omroep naar aanleiding van een medium, die Pim Fortuyn liet spreken. 

Ybeltje Berckmoes meldt: “Vandaag treed ik terug als secretaris van het bestuur van omroepvereniging Ongehoord Nederland. Het programma De Buitenplaats geeft een stem aan mensen die buiten het gevoerde publieke debat staan. Mensen die aandacht vragen voor de zachte kant van het leven. Die een veilige plek zoeken om te spreken vanuit hun hart. De onderwerpen in De Buitenplaats kunnen ongewoon of onbestemd overkomen. Helaas is voor spirituele en andersoortige ervaringen, nu en in de toekomst, geen ruimte bij omroep ON! Daarom gaat De Buitenplaats na een adempauze zelfstandig verder. Mijn loyaliteit ligt bij De Buitenplaats en haar gasten. Het is belangrijk dat zij in een positieve en open houding kunnen worden gehoord. Ik wens omroep Ongehoord Nederland het beste voor de toekomst.”

Verklaring Joost Niemöller: “Voor mij, als mede-oprichter en voorzitter van de Raad van Toezicht, hoort Ongehoord Nederland een omroep te worden waarin vele geluiden aan bod kunnen komen. Dat veronderstelt ook een open houding voor tegengeluiden. Maar het bestuur van Ongehoord Nederland had een schadeclaim ingediend tegen de journalist Harry Hol, die met een satirische video kwam over een uiting van Ongehoord Nederland. Met deze schadeclaim kon ik niet leven. Er ontstond, overigens in goede sfeer, een inhoudelijke discussie zonder dat we het eens werden. Ik heb daarop besloten me uit mijn bestuurlijke en organisatorische taken terug te trekken. Wel blijf ik lid van ON! dat ik nog steeds een belangrijk initiatief vind en een goed hart toedraag. Ik hoop voor ON! journalistieke bijdragen te blijven leveren.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*