XITE gaat partnership aan met Vevo

Samen met het Amerikaanse Vevo lanceert het Nederlandse XITE een nieuwe muziekvideo-app op Apple TV: Vevo, powered by XITE. De samenwerking met Vevo is voor XITE een grote volgende stap. Het muziekplatform bereikt al meer dan 100 miljoen huishoudens wereldwijd en krijgt er met dit partnership miljoenen actieve gebruikers bij. De afgelopen maanden zag XITE, net als veel andere streamingdiensten mede door Covid-19, het gebruik al verdubbelen. Vevo, powered by XITE is vanaf nu beschikbaar op Apple TV in verschillende landen in Amerika en Europa en in Australië en Nieuw Zeeland.

Met de gloednieuwe TV app Vevo, powered by XITE krijgen gebruikers toegang tot een uitgebreide catalogus met muziekvideo’s in een mooie interactieve omgeving en kunnen zij gebruikmaken van verschillende gepersonaliseerde features. Zo kunnen kijkers hun favoriete muziekvideo’s opzoeken en bekijken, zelf een kanaal samenstellen en gebruik maken van tot wel 100 themakanalen. Bestaande XITE klanten op Apple TV migreren naar de Vevo app via hun Apple TV. Vevo, powered by XITE is beschikbaar in de VS, CA, VK, FR, IT, DE, ES, AU, NZ, MX en BR.

Cees Honig, Co-CEO van XITE: “Zes jaar geleden ben ik naar Amerika verhuisd en hebben we een kantoor geopend in Brooklyn, NY, met de missie om XITE in Noord-Amerika te lanceren. Het was een lange weg met ups en downs, maar dat we nu partnerships sluiten met grote internationale partijen als Vevo is een enorm grote stap vooruit die aanspoort om nog groter te denken en nog meer te innoveren. Door onze geavanceerde techniek te bundelen met het bereik en de kracht van Vevo hebben we een unieke TV app gecreëerd die we nu aan een nog groter publiek kunnen laten zien.”

“Wereldwijd zien we een enorme groei in Smart TV kijkers. Deze maand hebben we bij Vevo een groei van 50% in Smart TV gebruik in de VS gezien, vergeleken met een jaar eerder’‘, aldus Kevin McGurn, President Sales en Distribution van Vevo. “We hebben het afgelopen jaar al succesvol samengewerkt met XITE als hun advertentie-verkooppartner en dit is een geweldige volgende fase voor ons beiden. De krachten bundelen met XITE betekent een totale vernieuwing voor onze Apple TV-klanten, met een gelikte interactieve UX en nieuwe personalisatie functies, maar met dezelfde muziekvideo’s waar de kijkers van houden. We zijn verheugd om met XITE samen te werken, en onze content naar een groeiend wereldwijd publiek te blijven brengen.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*