World Press Photo op Mediapark Hilversum

De expositie van werelds grootste en meest prestigieuze fotografiewedstrijd is te zien op verschillende locaties in Hilversum.

Museum Hilversum opent de World Press Photo met ruim 150 indrukwekkende persfoto’s en toont daarnaast een selectie op het Mediapark en in Station Hilversum. Deze expositie is het resultaat van ’s werelds grootste en meest prestigieuze fotografiewedstrijd en toont een overzicht van de beste persfoto’s, gemaakt door fotojournalisten overal ter wereld. ‘We zijn trots deze tentoonstelling met kleine, grote, ontroerende en aangrijpende beelden in Hilversum te kunnen laten zien en willen er graag meer mensen mee laten kennismaken,’ aldus Stef van Breugel, directeur Museum Hilversum.

Vrijdag 12 december opent wethouder Wimar Jaeger het Pop-Up Museum met beelden van de World Press Photo op het Mediapark. ‘Een prachtige buitenexpositie waarmee er een brug wordt gevormd tussen het centrum en het Mediapark’, aldus Wimar Jaeger. ‘Het is een uitnodiging om vanuit het Mediapark het Museum te bezoeken, en omgekeerd. ’Het tonen van twintig grote foto’s van prijswinnaars is een samenwerking tussen Media Park Beheer, Museum Hilversum en Gemeente Hilversum.

Opening in het museum
Zaterdag opent de tentoonstelling in Museum Hilversum met, naast Wimar Jaeger, ook Lars Boering, de nieuwe directeur van World Press Photo en Volkskrant-fotograaf Julius Schrank. Hij won de eerste prijs in de categorie ‘dagelijks leven’ met een foto van Kachin-rebellen in Birma. Op hetzelfde moment wordt op het centraal station in Hilversum de glazen wand tussen de reizigerstunnel en fietstunnel beplakt met vijftien foto’s. ‘De foto’s zijn transparant en daarom van twee kanten te zien; zowel in het station als in de fietstunnel,’ vertelt Stef van Breugel.

World Press Photo 14 wordt van zaterdag 13 december tot en met woensdag 7 januari in het museum, in het station en op  het Mediapark getoond. Tijdens de Kerstmarkt, op 13 december, is het museum tot 20.00 uur open. Iedere middag om 14 uur geven gidsen een gratis rondleiding en vertellen zij de verhalen achter de foto’s. De eerste rondleiding op zondag 14 december wordt gegeven door Noortje Gorter van de World Press Photo en museumdirecteur Stef van Breugel. De Nederlandse World Press Photo Winnares Carla Kogelman geeft op zaterdag 3 januari in het museum een toelichting op haar werk.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*