WNL: ‘Slechts 1% van de NPO is rechts’

De kleine publieke omroeporganisatie is een opmerkelijke ledenactie op Facebook gestart.

De campagne start met de tekst ‘Slechts 1% van de NPO is rechts. Dit moet anders!’. De omroep tracht hiermee nieuwe leden te binden.

WNL geeft in haar ledenwerfcampagne aan: ‘WNL noemt zich graag de omroep van Wij Nederland en wil binnen de publieke omroep een stem geven aan de brede liberaal-conservatieve stroming in ons land.

Met ongeveer 1 procent van de NPO-middelen maakt WNL toegankelijke programma’s als Goedemorgen Nederland, WNL op Zondag, Stand van Nederland, Haagse Lobby, Zaak van je Leven, Hufterproef, Allemaal Familie en Opiniemakers. Help ons groeien en word nu lid!’.

Veel Facebook gebruikers hebben op de WNL-actie gereageerd. Opvallend zijn de vele negatieve reacties van kijkers die twijfelen over het rechtse geluid van WNL.

14 Comments

 1. De NPO is een linkse propaganda machine….dit weet iedereen en ik persoonlijk kan er niet meer naar kijken. Hoop dat deze zender gesaneerd wordt. Veel nepnieuws. Bah…

  • Wat een onzin. AVRO?TROS was vroeger behoorlijk “rechts” en is iets opgeschoven naar het midden. Ze zijn onafhankelijker en kritischer geworden ten aanzien van allerlei maatschappelijke vraagstukken. KRO/NCRV idem dito. Sommige mensen hier in Nederland zijn enorm rechts (nationalistisch/populistisch, conservatief reactionair) geworden. Het is zelfs de vraag of die omroepen heel erg veranderd zijn.

 2. Ik heb er 35 jaar gewerkt, maar heb me nooit met politiek – rechts-links bezig gehouden.
  Wel werd ik gek van al die politici als programmamaker. Om de 4 jaar kwamen ze weer met andere ideen. En maar foeteren op de P.O. maar wel steeds komnen in de programma’s………Gek werd ik er van. En ook van reacties zonder bewijs als die van “Zijlstra”.

 3. Wat bezielde Rick Niemann om Thierry Baudet zo onbeschaamd te interviewen afgelopen zondagmorgen 10-2-2019?
  Werd Niemann steeds ingefluisterd om ‘iin te breken’ zodra Baudet aan het woord kwam?
  Ik hoop dat het tegenovergestelde bereikt wordt door deze minderwaardige actie van Niemann.

  • Betekent dit dat u vindt dat alles wat links staat van PVV, FvD en SGP voortaan niet meer op radio of tv mag verschijnen? Lekker democratisch! Houd toch eens op met dat geklaag en gejammer. WNL en PowNed vertegenwoordigen wel degelijk “vrolijk rechts”. Is het u te opgewekt? Rancuneus rechts heeft ook weinig zinnigs te melden volgens mij.

   • Dit klinkt dus ultra links… nee ben er klaar mee en heb al mijn abonementen opgezegd en dankzij WNL, en hun oooowww zo belaberde intervieuw met baudet… ga ik nu stemmen en heb ik gestemd op FvD

 4. Ik hoop niet met veel anderen dat die oproerkraaier van D66 morgen in jullie programma zit ,ik vindt ook dat de 2 gasten aan tafel door tijd gebrek te weinig aan het wordt komen ,na het nieuws wordt veel herhaald door jullie

 5. Het is gewoon belachelijk dat programma is zo neutraal als geen ander rechts krijgt zijn woord links krijgt zijn woord liberaal krijgt zijn woord ,alleen zoals ik heb gezien was denk in zijn opinies en persvrijheid de enige die te klagen heeft maar ik steun GMN 200 procent .
  Het is belachelijk dat het niet meer deel uitmaakt van de ochtend. Ik mis het programma echt heel erg ,het was het begin van de dag. Redactie geef nou het beste enige goede programma van de publieke omroep terug aan aan mij en de rest van Nederland die wel genieten en niet letten op links of rechts maar gewoon naar een spelend informatief programma met geen mening alleen journalistiek op een hele fijne manier.
  Ik kan ook voor alle of dat nou van de publieke omroep is of commerciële zenders overal commentaar op geven zeker als het gaat om politiek dat je waarschijnlijk door de overheid ook nog wordt opgelegd ,dus voor mij moet goedemorgen Nederland zeker blijven Ik weet niet of dit ook uitmaak maar als ik niks zeg komen ze zeker niet terug Ik hoop tot gauw en succes leden van goedemorgen Nederland Erik van dijk

 6. Laat ook eens de gewone man eens aan het woord,dat zal je verbazen.Of het nu links of rechts is doe er niet toe.Een ander verhaal is ook wel eens leuk.Bijv een kleine ondernemer,zzp,r,het is weer eens wat anders,

 7. Ik ben geen voorstander van het links rechts denken of generaliseren. ‘De’ Amerikanen bestaan niet, net zoals ‘de’ joden of ‘onze’ nationaal socialisten niet bestaan. De evolutie is het proces van het ontwikkelen van bewustzijn. Bomen hebben meer bewustzijn dan stenen; dieren hebben meer bewustzijn dan bomen; mensen hebben meer bewustzijn dan dieren en boeddha’s hebben meer bewustzijn dan mensen. Materie is volledig onbewust en een boeddha is volledig bewust. De mens bevind zich daar ergens tussenin. Onbewuste evolutie is mechanisch en natuurlijk; het gebeurt vanzelf. Maar op het moment dat er bewustzijn ontstaat, houdt de onbewuste evolutie op. Nu kan de natuur niets meer doen. Nu wordt de mens vrij of hij zich zal ontwikkelen of niet. Gewoonlijk tracht de mens zijn verantwoordelijkheid voor zijn eigen evolutie te ontvluchten, de verantwoordelijkheid voor zijn vrijheid te ontlopen. Ideologien ontlenen hun aantrekkingskracht dan ook ten dele aan de mogelijkheid die ze bieden om uit je individuele vrijheid te ontsnappen. Een individu die zijn verantwoordelijkheid neemt zal zich er altijd bewust van zijn dat het opeisen van te veel individuele vrijheid ten koste gaat van de vrijheid van anderen. Dat zie je bijvoorbeeld nu bij de bestrijding van het coronavirus. Door het matigen van de eigen begeerten en kortstondig comfort, dient men het algemeen belang en daarmee op lange termijn die van zich zelf. Individuele vrijheid is noodzakelijk om het algemeen belang te dienen en vice versa is het dienen van het algemeen belang een voorwaarde voor individuele vrijheid. Dat is de paradox. Solidariteit en individuele vrijheid gaan hand in hand omdat zij voortkomen uit ons bewustzijn; uit onze eigen vrije keuze. Deze kan niet afgedwongen worden door ideologien of door je te verschuilen achter tegenstellingen als het links rechts denken. Liefde en bewustzijn kennen geen achterban. Liefde is geen verworvenheid maar een gesteldheid. Een compleet ander dimensie.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*