‘Om de toekomst veilig te stellen moeten we met het Mediapark aan de gang’

Gisteren werd bekend dat Hilversum het Mediapark wil ombouwen tot een Media Campus voor de creatieve en digitale industrie. Een gebied zoals Silicon Valley in Amerika om te werken, te studeren en te wonen. Met restaurants, hotels en scholen.

Voor dat plan gaan de gemeente Hilversum en het Media Park met steun van het ministerie van Economische Zaken en de provincie Noord-Holland de komende maanden op zoek naar investeerders. “De omroepen hebben het zwaar. Om de toekomst veilig te stellen moeten we met het Mediapark aan de gang”, zegt Wimar Jaeger, de Hilversumse media-wethouder en enthousiast aanjager van de Media Campus. De gemeente Hilversum wordt in het plan een van de eigenaren van de campus.

Jaeger: “De bedoeling is om een consortium op te richten met daarin ook de huidige eigenaar Media Park Enterprise, een aantal publieke omroepen en andere gebruikers van het park, nieuwe gebruikers, pensioenfondsen en overheden. Maar ook particuliere investeerders kunnen meedoen.”

Voor de plannen is volgens een grove berekening van de wethouder een investering van een half miljard euro nodig. “Tweehonderd miljoen om het Mediapark over te nemen, honderd miljoen om het op te knappen en nog eens tweehonderd miljoen om nieuwe dingen neer te zetten. Ook buiten het terrein van het Mediapark. De campus is breder. Ook de grond van het voormalige zwembad Crailoo bijvoorbeeld pakken we mee.”

Het moet een aantrekkelijk gebied worden voor studenten, met hbo en universitaire opleidingen gericht op de creatieve en ict-industrie. Er zijn al contacten met Universiteit Twente en de Erasmus Universiteit.

Begin maart lanceert de gemeente een bidbook met daarin de plannen en cijfers die investeerders warm moeten maken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*