Willibrord Frequin stopt met tv


De voormalig sterreporter (80) meldde gisteren bij het programma HLF8 van Johnny de Mol dat hij niet meer op televisie te zien zal zijn. 

Frequin begon in 1963 zijn journalistieke loopbaan bij de KRO als assistent-regisseur bij Studio Sport en grote evenementen, later vooral als reporter voor KRO’s Brandpunt, waar hij onder anderen paus Johannes Paulus II en Moeder Theresa ontmoette. In 1976 was Frequin de enige televisieverslaggever die prins Bernhard van Lippe-Biesterfeld rechtstreeks vroeg wat hij vond van de beschuldigingen tegen hem inzake de Lockheed-affaire.

Frequin werd in 1989 bij Brandpunt ontslagen, nadat commotie was ontstaan omdat Frequin een reportage over de handel in menselijke lichaamsdelen in scène zou hebben gezet (de beruchte hoofdenaffaire). Frequin bleef wel tot en met 1993 in vaste dienst bij de KRO. Ton Verlind onthulde afgelopen jaar dat De Hoofdenaffaire geen fake news item was en liet weten dat Frequin onterecht ontslagen is. Voor Willibrord Frequin bleef de affaire een zwarte pagina in zijn tv-carrière. 

In de jaren negentig ging Frequin aan de slag bij RTL 4, RTL 5 en later SBS6 als presentator van Achter Gesloten Deuren en De week van Willibrord. Afgelopen jaren was hij regelmatig nog in programma’s als gast te zien. 


4 Comments

  • Nee, jouw reactie is inturussant Herman, maar ga verder …

   And for now something completely different

   6 uur slow-radio, I love it. Und du?

   Twitter

   AD Show (@ADshownieuws) Tweeted:
   Radio-iconen Lex Harding en Ad Bouman zijn vrijdagavond 5 november weer even te horen op Radio Veronica. Samen met Rob Stenders presenteren ze een speciale Top 100 om luisteraars te inspireren voor de Top 1000 Allertijden.

   DirkJan Vos (@djwvos) Tweeted:
   Was een fijne nostalgische muziek- en radio-avond op @radioveronica olv @robstenders. Lex Harding zat op n chille praatstoel. Bizarre anekdote: Lex organiseerde een groot strandconcert van de @4GoldenEarring: Er was dreiging dat iemand Barry Hay wilde doodschieten! The show went on.

   DirkJan Vos (@djwvos) Tweeted:
   @ADshownieuws Ik dacht dat Lex Harding t nu voor t eerst vertelde, strandconcert Scheveningen 1986 en 100.000 man publiek. De dreiging via de politie was serieus, maar als t concert werd afgelast, zou heel Scheveningen worden afgebroken! Barry werd pas na t concert ingelicht.

   Yo!

   DJ

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*