Willem van Kooten is 74 lentes jong

Deze week wordt Willem van Kooten 74 jaar. Als geen ander is hij van belang geweest voor de muziekindustrie in Nederland. Terwijl de meeste muziekmaatschappijen afgelopen jaren afscheid van Hilversum genomen hebben is Willem nog met zijn recordlabel Red Bullet te vinden op de Soestdijkerstraatweg. In hetzelfde pand is ook het ’s werelds grootste dancelabel Spinnin’ Records van zijn zoon te vinden. 

Voor zijn carrière in de platenindustrie maakte Van Kooten als diskjockey onder de naam Joost den Draaijer faam en was hij initiatiefnemer van Top-40, dat dit jaar haar 50 jarige bestaand viert. Eind jaren ’70 trok Van Kooten zich zich terug uit de radiowereldTer ere van zijn afscheid verscheen de single Joost mag het weten van het Nederlands Artiestenkoor dat de top 20 van de Nederlandse hitlijsten haalde. In de 30 jaar staat Willem van Kooten minder in de spotlights, maar is hij nog steeds zakelijk zeer actief in onder andere diverse vastgoed projecten. 
Met regelmaat weet Van Kooten nog de media te halen, waaronder door  de ‘geweigerde’ top-40 expositie’ in Instituut Beeld en Geluid deze week. Willem van Kooten reageerde boos: “Als het gerucht klopt dat de organisatie van de Top 2000 ons heeft geweerd, ga ik de eerste steen die ik daar ooit legde, terughalen.” 

‘Afscheidsingle’ Joost mag het weten door het Nederlands Artiestenkoor  (1978) 
 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*