Wethouder: vertrek Boulevard uit Hilversum geen drama

“Wacht maar af, over een jaar, het Marktplein in Hilversum”. Wimar Jaeger lacht. Strijdlustig verwijst de mediawethouder in gesprek met de lokale omroep RTi Hilversum naar de herinrichtingsoperatie in het hartje van de Mediastad die woensdag officieel is begonnen. Hij reageert hiermee op de verhuizing van het televisieprogramma RTL Boulevard. Het Mediapark wordt door de makers ingeruild voor het Leidseplein in Amsterdam.

Nieuws dat RTL zelf dinsdag naar buiten bracht, maar waar Spreekbuis.nl al maanden geleden over berichtte. “Het is geen goed nieuws voor Hilversum, natuurlijk niet. Leuk is anders. Maar we moeten er ook geen groot drama van maken. Zo van: iedereen gaat weg. In de media heb je nu eenmaal de techniek om iets moois te kunnen maken. Het decorum, de spotlights, ze horen erbij. Het moet spetteren en op dat gebied heeft Amsterdam meer te bieden”.

Gasten
Dan zijn er ook nog eens de gasten in het dagelijkse programma, die ook zeggen liever in Amsterdam te willen aanschuiven. Jaeger lacht weer. “Ik ben dan altijd geneigd om te zeggen dat ze dan maar niet zoveel Amsterdammers moeten uitnodigen. Maar ook dat is scherts. Natuurlijk, het Leidseplein met al die duizenden mensen en de langsrijdende trams is een leuk plaatje. Als ik daar verantwoordelijk voor was zou ik het ook doen”.

Jaeger wijst erop dat heel veel techniek om televisie voor te bereiden nog op het Mediapark zit. “Het vak is nog in Hilversum. Pas als het vak weggaat zou het problematisch voor ons worden. Daarom vind ik het verlies van Blue Circle (vertrokken uit de voormalige AVRO Studio aan de ’s Gravelandseweg, red) lastiger. Daar is die mediavakmatigheid in verankerd”.

Mediamonks
“Ik zie zelf nog geen ontwikkeling dat bedrijven weggaan uit Hilversum. Dropstuff komt uit Amsterdam naar Hilversum. Mediamonks verlengt met veel genoegen zijn huurcontract, terwijl ze allerlei mogelijkheden hadden om naar Amsterdam te gaan. Ik constateer juist dat veel startende bedrijven hier neerstrijken”

“Wij moeten er als Hilversum voor zorgen dat hier een echt innovatief klimaat heerst. Glasvezel en zo. Simpele dingen. Dat je dat allemaal in huis hebt. En laat dan vervolgens ook zien dat we blij zijn dat we de Mediastad zijn. Door schermen neer te zetten en evenementen te organiseren.  Educatie, opleidingen, het loopt wat mij betreft behoorlijk goed en voortvarend”, zo besluit Wimar Jaeger zijn betoog als ambassadeur van Hilversum Mediastad.
 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*