Weinig topvrouwen in de omroepwereld

Het feministische magazine Opzij heeft deze week de top 100 van meest invloedrijke vrouwen gepubliceerd. Opvallend is dat binnen de RTV alleen Shula Rijxman en Linda de Mol worden genoemd.

Rijxman is sinds kort voorzitter raad van bestuur bij de Nederlandse Publieke Omroep. Ondanks dat ze de top van de NPO niet meer hoeft te delen met Henk Hagoort zakt in de Opzij Top100 Cultuur & Media van 2 naar plaats 4. Enkele weken geleden vroeg ze aan de politiek om het NPO-budget met 50 miljoen euro te verhogen. Diverse politici namen haar voorstel niet serieus en grote kans dat juist hierdoor zij minder invloedrijk wordt geacht.

Bij alle publieke en commerciële omroepen is het aantal topvrouwen ook al zeer gering. Geen van de omroepen heeft bijvoorbeeld een directrice. Het feministische maanblad heeft haar glans de afgelopen jaren flink verloren en vrouwenemancipatie lijkt geen groot issue meer. In 2000 had Opzij nog een oplage van bijna 90.000, terwijl het blad in 2015 het nog maar moest doen met 28.000 abonnees. Toch zijn binnen de omroepen nog wel wat stappen te zetten om meer topvrouwen een kans te geven. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*