Week van het Eurovisie Songfestival bij NPO

Het is een en al Eurovisie Songfestival wat deze week de klok slaat bij de NPO op televisie en Radio 2. Zondagavond was de kick-off in Stockholm voor het Europese liedjesfestival, waarbij ook de Nederlandse deelnemer Douwe Bob over de rode loper mocht tijdens de openingsceremonie.

De zanger heeft inmiddels een eigen bar in de Zweedse stad en na de officiële opening was die geopend voor een zogeheten ‘Karaoke met Boontjes’, voor iedereen die het podium op wilde klimmen. Dinsdag is hij als 6de deelnemer te zien en te horen met zijn Slow Down, inmiddels al veelbesproken vanwege de 10 seconden stilte die als gimmick in het nummer is bedacht.

Op NPO 1 is dinsdagavond vanaf 20.30 uur de voorbeschouwing van het Eurovisie Songfestival, waarna die eerste halve finale (met Douwe Bob) volgt, in een serie met 18 deelnemende landen. Voor de beste 10 volgens publiek en vakjury is een plaats in de finale op zaterdagavond 14 mei om 21.00 uur, ook op NPO 1, gereserveerd.

Geldschieters
Tussendoor is op donderdag 12 mei de 2de halve finale op die televisiezender te zien, vanaf 20.30 uur, dan ook weer met 18 landen. De 5 grootste geldschieters bij dit evenement zijn automatisch geplaatst voor de finale, net als gastland en winnaar van vorig jaar Zweden. De geplaatste landen zijn Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië en Spanje. 

Het Nederlandse commentaar wordt weer verzorgd door Jan Smit en Cornald Maas.Op de radio, bij NPO 2, iedere ochtend tussen 09.00 en 12.00 uur, doet Rob Stenders verslag van het festival.

Bron: NPO

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*