Week van de Mediawijsheid

De week van de mediawijsheid wordt dit jaar voor de 5e keer gehouden van 21 t/m 28 november. Tijdens deze week vraagt Mediawijzer.net aandacht voor het belang van mediawijsheid voor kinderen en hun omgeving.Verschillende omroepen besteden de komende week aandacht aan het onderwerp. De NTR verzorgt een thuiscursus Mediaopvoeding en Zapp Echt Gebeurd heeft een lesbrief ontwikkeld.

 

Hoe leer je kinderen verstandig omgaan met internet? Is de titel van de thuiscursus Mediaopvoeding in de NTR Academie. Ouders leren hierin hoe ze hun kinderen kunnen begeleiden op internet. Mediacoach Anja Plevier laat ouders aan de hand van herkenbare situaties en voorbeelden zien hoe ze mediaopvoeding onderdeel kunt maken van de dagelijkse routine in het gezin. In de tienstappencursus komen onder meer aan bod: games, sociale media, internet en seks, cyberpesten en afspraken maken.

De cursus staat al online en duurt ongeveer een half uur. De cursus wordt ook als televisieprogramma uitgezonden in de NTR Academie op donderdag 27 november om 16.10 uur op NPO2.  Voor de week vd Mediawijsheid doet de jeugdzender Zapp mee met MediaMasters: kinderen kunnen op de Zapp Echt Gebeurd-site antwoord vinden op vragen door een documentaire te bekijken. 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*