‘We only Roast the ones we love’

Met de Comedy Central Roast van Gordon heeft ViacomCBS in 2015 het roasten “geïntroduceerd” in Nederland. Roasten is an sich natuurlijk geen nieuw fenomeen, sterker nog, het bestaat al meer dan honderd jaar. Echter heeft de zender dit wel naar een hoger platform getild. Met tot nog toe bijna on-Nederlandse scherpte en grootsheid in dit genre.

Niet gek wanneer je bedenkt dat de zender in Amerika hier al sinds 1998 bij betrokken is, toen zij de productie van de oorspronkelijke comedy roasts in de New York Friars Club overnam. Het gedachtegoed van het traditionele roasten is nog steeds terug te vinden in de huidige Roast: een centrale persoon krijgt er goed van langs om weer met beide benen op de grond te worden gezet.

Panel
Iemand moet dan ook wel echt een bewezen staat van dienst hebben in zijn of haar vakgebied om plaats te nemen in de fameuze stoel. Bovendien ook een portie lef en zelfspot. Want het gaat er hoe dan ook hard aan toe. In de Comedy Central Roast of… gebeurt het roasten namelijk niet door een persoon, maar door een heel panel van bekende mensen, comedians en aanstormende talenten en een Roast-master om het af te toppen. Die zitten overigens ook niet altijd heel ontspannen op hun stoel want niemand blijft gespaard tijdens de Comedy Central Roast of…

Snoeihard
Je zou bijna vergeten dat het een eer is om geroast te worden en hier aan mee te doen als panellid of Roast-master, maar dat is het wel. Motto is ‘we only Roast the ones we love’. Oftewel, je kunt echt snoeiharde grappen maken om iemand wanneer het is gebaseerd op wederzijds respect.

Doordat iedere editie weer een totaal andere bekende Nederlander centraal staat, is geen editie van de Comedy Central Roast of.. hetzelfde. Het Roast-panel is altijd divers en verrassend en iedere editie weer werkt de redactie er met man en macht aan om de voorgaande editie te overtreffen. Een ding is zeker; ze gaan eigenlijk niks uit de weg. Dat valt uiteraard niet altijd bij iedereen in de smaak.

Hans Klok
Dit jaar zit Hans Klok in de Comedy Central Roast-stoel. Deze Purmerendse Magic Man past feilloos thuis in het rijtje van Nederlandse Roastees. Hij is de belichaming van on-Nederlandse ambitie, gedrevenheid en passie. Hij werd de snelste illusionist van de wereld, probeerde het tot twee keer toe ‘te maken’ in Las Vegas… en faalde… Nu is hij terug in Nederland, en begint hij van voor af aan: hij trekt met een circustent door het land, in de hoop ooit weer groot genoeg te zijn om voor de derde keer alles-of-niets te spelen in de stad van zijn dromen. Kortom… voldoende ingrediënten voor een Roast. We only roast the ones we love is de kerngedachte van elke roast. And boy, do we love Hans Klok.

FACTS
* De eerste Nederlandse Comedy Central Roast of… was in het 10-jarige jubileum jaar van de zender.
* Dit jaar is er wederom een jubileum met de vijfde editie van de Comedy Central Roast of…
* De zender heeft 1 jaar geen roast gehad, dit was vorig jaar.
* Roasten is al ontstaan in 1904, sinds 1949 heet het roasten en sinds 1998 is de zender internationaal betrokken bij het format.
* Comedy Central Roast of… is een Amerikaans format van hetzelfde mediabedrijf: ViacomCBS.
* Eerdere Nederlandse Roastees waren: Gordon, Giel Beelen, Johnny de Mol en Ali B.
* Amerikaanse Roastees waren onder meer: Bruce Willis, Justin Bieber, Pamela Anderson, David Hasselhoff, Donald Trump, Charlie Sheen, Roseanne Barr en Alec Baldwin.


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*