Wat moet je doen als je een klacht hebt over een tv-programma?

Als je een klacht hebt over een tv-programma, zijn er verschillende stappen die je kunt ondernemen om je ongenoegen kenbaar te maken. Hier zijn enkele suggesties:

 1. Contact opnemen met de omroep: De meeste tv-zenders hebben een klantenservice- of publieksdienst waar je je klacht kunt melden. Dit kan meestal telefonisch, per e-mail of via een online formulier.
 2. Contact opnemen met de NPO-ombudsman. De publieke omroep heeft een onafhankelijke ombudsman die klachten behandelt.
 3. Een klacht indienen bij het Commissariaat voor de Media: Het Commissariaat voor de Media is een onafhankelijke toezichthouder op de media in Nederland en behandelt klachten over programma’s die in strijd zijn met de Mediawet.
 4. Voor klachten over reclames op de publieke- en commerciële radio- en tv-zenders kunnen kijkers zich wenden tot de Reclame Code Commissie.

Het is belangrijk om je klacht zo duidelijk mogelijk te formuleren en indien mogelijk specifieke voorbeelden te geven van wat je ongepast vond aan het programma. Het is ook handig om te weten welke aflevering en welk tijdstip het programma werd uitgezonden.

26 Comments

 1. kunnen ze stoppen met films 3 keer per week uit zenden,
  of the big bang of young sheldon het is allemaal bagger en word 3 3 per week uit gezonden
  bedoel zag 3 keer in 1 week troy voor bij komen

 2. teveel reclame op alle zenders
  Veel te lang
  kan een of twee maar geen tien
  het is overdreven
  verdien geld op een andere manier
  maar pest de mensen niet

  • Wij Nederlanders betalen voor de tv zoals een film of voetbal kijken andere kijken iets anders om de 10 minuten krijg je reclame en dan weer tv en 10minuten later weer reclame

 3. Wanneer stoppen ze eens met het schrappen van de programmering om sport nieuws uit te zenden? Ik kan begrijpen als je een wereld kampioenschap wilt uitzenden. Maar het nieuws van iemand die de dag ervoor wereld kampioen is geworden gaat een beetje te ver in mijn opzicht

 4. Ik woon op curacao en heb alleen ned 123 nu wordt het nog verpest met die keal van een lubach gadverdamme wat een lul is dat snap niet dat hier zentijd aan verspeelt wordt verschrikkelijk deze man

 5. Kan kom lian het programma 50 50 niet alleen presenteren erg mij zo aan die Winston die overal uitleg over gaat geven ook als de vraag goed word beantwoord komt over of de mensen dom zijn erg irritant kim gaat lekker door en kijk nog alleen als zij het presenteerd wat een blaaskaak is die Winston bah

 6. wanneer stoppen ze eens met het verheerlijken van die oekrainers die in ww2 vreselijk tekeer zijn gegaan tegen de mensheid.
  het gedeelte wwar het poetin om gaat is pro russisch en word door hem gesteund.
  als hij dat niet doet worden zij door die superoekrainers vermoord.
  ik begin er genoeg ven te krijgen dat zulke dingen hier zoveel verkeerde beelden geschept worden over de heldhaftigheid van oekraine.
  ook het verheerlijken van israel tegen de palestijnen.
  hadden ze maar met hun poten van dat land af moeten blijven.
  dat is nou precies waar het om draait.
  wel allemaal zeiken tegen poetin en hamas maar de ware redenen verzwijgen.
  waardeloos!!!!

 7. ze blijven maar zeuren over die zogenaamde vluchtelingen daar in ter apel.
  hoe goed moeten ze t hebben die lui die hier komen voor geld en een ingerichte gratis woning?
  echte vluchtelingen komen niet alleen, zonder hun vrouw en kinderen.
  die zijn aan het vluchten voor de politie omdat 90 procent daarvan criminelen zijn, die hier lekker tekeer kunnen gaan op onze kosten.
  echte vluchtelingen ok, die moeten we helpen maar t gros gelijk weer terugsturen.
  dan hoeven ze niet meer te zeuren en hoeft er niemand buiten te slapen
  en word t misschien ook wat veiliger in ter apel en andere plekken in nederland!!!

 8. Ik erg me mateloos aan shownieuws dat overdreven nagemaakte lachen en voordurend door elkaar heen praten en schreeuwen . Je kan het niet verstaan meer wat ze zeggen. De enige optie is meteen de tv zachter zetten zodat niemand wakker word .of overgaan op een andere tv zender. Echt een waardeloos programma.

 9. Het schoolvoorbeeld van kartelvorming is nu toch wel de kpn met viaplay. Mensen die altijd de formule 1 kijken worden gedwongen om de providers en streamingsdiensten te gebruiken die zij voorschrijven.
  Wat een viezerikken gror
  te schande!!!!

 10. Oh mooi dat Amerika van plan is kernkoppen te plaatsen in Engeland.
  Lekker provoceren en uitdagen.
  Dit stond in de telegraaf.
  Als ze zo doorgaan komt die 3e wereldoorlog er vanzelf.
  Stelletje idioten!!!

  • Wat Eddy kan, kan ik ook. Dit citaat is van meer dan 80 jaar geleden uit 1937 van cultuurcriticus Menno Ter Braak, hoogst actueel, treffend en alarmerend.

   “Er is nu een politieke beweging aan het groeien die voortdurend boos is en de boosheid en agressie in de samenleving aanwakkert!

   Zij zijn niet in echte oplossingen geïnteresseerd, want ze hebben de misstanden nodig om te kunnen blijven schelden. Dat is ook het enige waar ze echt verstand van hebben: schelden en haten.

   Ze hebben geen enkel positief idee, het enige wat ze willen is het uitleven van het ressentiment.

   Ook opvallend: ze haten intellectuelen, ze haten kunstenaars, ze haten cultuur, ze haten alles wat niet net zo gewoon is als zij zijn.

   Niet opvallend, volstrekt logisch, is dat de leider een populist is die alles vertelt wat de massa wil horen en waarmee hij de massa voor zijn eigen belangen kan mobiliseren.”

   Fijne avond.

 11. Ik kijk graag ID TV. Maar er is mij teveel reclame. Ook bij andere programma’s. 10 Minuten programma. 20 minuten reclame en steeds wat er de volgende keer komt. Niet leuk kijken.

 12. Ik kijk graag naar het programma ..help mijn man is klusser.. maar ik kan het haast niet meer verstaan de muziek tijdens de gesprekken gaat steeds harder.
  Het zou erg fijn als dat wat minder zou worden zodat ik weer met plezier kan kijken.

 13. ik erg mij dood aan het feit dat er op alle zenders steeds dezelfde film worden getoond. de ene keer op de ene zender en de andere keer op een andere gewoon stuivertje wisselen. of Rambo enz steeds herhalen of Tom cruise/Matt demon. er zijn 1000film van over de hele wereld gemaakt en dan steeds dezelfde herhalen walgelijk zelf herhalingen een week na een uitzending.

 14. Ze zijn weer lekker bezig bij het debat.
  Op allerlei manieren proberen ze wederom Wilders onderuit te halen.
  Wij hebben gestemd op hem en dat hebben ze maar te respecteren?
  Maar nee ze blijven hameren op oude koeien en uitspraken die hij ooit heeft gedaan, waar overegins in mijn ogen heel veel waarheid zit!!
  Hetgene wat ze nu doen is sturen op een gedoogkabinet waar de linkse kliek op ieder moment de steekker uit kan trekken!
  Ook Omzicht is nu heel vies bezig, dit heb ik niet van hem verwacht.
  Het lijkt erg veel op die stiekeme politiek die Rutte altijd heeft gehanteerd!!!

 15. Ik ben het zat dat om de 10 minuten op elke zenders reclame wordt uitgezonden ben je tv aan het kijken en dan weer reclame op andere kanalen ook reclame ruim 5 minuten straks bestaat de tv alleen uit reclames dit is niet leuk een gezellige avond tv kijken met familie of een film 10 minuten bezig weer reclame dit moet gewoon stoppen het kan me niet schelen dat die mensen waarvan die producten zijn geld voor krijgen ook kankeren mensen betalen voor tv niet voor reclames anders moeten die mensen die graag reclamen maken de mensen maar terug betalen wij betalen voor voetbal kijken en films kijken en andere mensen kijken iets anders wij hoeven niets te weten wat voor producten er zijn mensen komen er zelf wel achter

 16. Ik erger mij mateloos aan tv programma’s waar je de hele tijd PIEP PIEP PIEP hoort.
  Voorheen kon je nog normaal TV-programma’s kijken. Afgelopen jaren is het veel erger geworden en hebben ze alles Gecensureerd. Op zich niks mis mee, maar om nou de hele tijd gepiep te horen…. Hierdoor kijk ik veel en veel minder traditioneel TV.
  Die censor piepen zijn achterhaald, meeste vinden het irritant en bovendien is het nog veel harder dan het geluid van de show zelf.
  Star-channel, RTL7, RTL Z en Discovery discovery zijn koploper met “piepprogramma’s”
  Below Deck, Hardcore Pawns, deadliest Catch, gold rush, storage wars, kitchen nightmares.

  Ik hoop echt dat hier een keer wat aan gedaan wordt. Haal het gehele geluid weg, maak het fors zachter of maak de frequentie 200-500Hz ipv 1kHz.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*