Wat een Uitvinding! met Gordon vanaf zaterdag 29 april op SBS6

Gepassioneerde uitvinders die dé oplossing beweren te hebben voor een alledaags probleem: dat is de essentie van het nieuwe zaterdagavondprogramma Wat een Uitvinding!.Binnen thema’s als keuken, klussen en veiligheid komen de uitvinders één voor één voor een vakjury en een publieksjury te staan die hun uitvinding bekijken, bewonderen, testen én vooral beoordelen. Hoe zit het in elkaar? Hoe groot is het probleem dat de uitvinding oplost nu écht? En hoe uniek is het nu eigenlijk? De uitvinders van de zes best beoordeelde vondsten nemen het in de grote finale tegen elkaar op voor de ultieme hoofdprijs: het product gaat daadwerkelijk in productie en komt in de winkelschappen van Action te liggen door heel Europa! Wat een Uitvinding! wordt gepresenteerd door Gordon en is vanaf 29 april iedere zaterdagavond, direct na Het Jachtseizoen, om 21.30 uur te zien op SBS6.

We lopen er allemaal weleens tegenaan: vershoudfolie die niet lekker van de rol komt, fruitvliegjes die niet zijn weg te slaan, een hor dat het dakraam net niet helemaal afsluit, wat te doen met die druipende verfkwasten na een middagje klussen of dat keukentrapje dat altijd blijft wiebelen als je de ramen lapt. Een doorn in het oog voor de uitvinders die in Wat een Uitvinding! hun opwachting maken. In hun schuur, zolder of werkkamer leggen zij zich gepassioneerd toe op het vinden van oplossingen die ervoor moeten zorgen dat deze irritaties binnenkort tot het verleden behoren. Gordon zoekt hen op en maakt kennis met hun wereld en creatieve idee. De uitvindingen worden vervolgens door de uitvinders in de studio gepresenteerd aan een vak- en publieksjury die de uitvindingen met een kritische blik bekijken en de uitvinders het vuur aan de schenen leggen. Doet de uitvinding daadwerkelijk wat het zou moeten doen? Is het écht iets dat we nog niet kennen? En waarom moeten we dit massaal aanschaffen als het in de winkel ligt?

De vakjury bestaat in Wat een Uitvinding! uit uitvinder, ontwerper en kunstenaar Eibert Draisma, hoofd inkoop Jasper Schilder van Action en een wisselend bekend gezicht binnen het thema van de aflevering. Boer en buitenmens Bertie Steur (buiten &  bewegen), tv-kok Perry de Man (keuken), expert veiligheid en opsporing Marcel van de Ven (veiligheid), schoonmaakvlogger Charo Charmaine (verzorging), De Grote Huisverbouwing-gezicht Albert Stokkers (klussen) en Florian Nelemans (handigheid) nemen afwisselend plaats in de vakjury. De publieksjury telt honderd mensen die affiniteit en ervaring hebben met het desbetreffende thema.

Wat een Uitvinding! wordt naar idee van Talpa geproduceerd door TIN CAN en mede mogelijk gemaakt door Action.

Uitzending: vanaf zaterdag 29 april wekelijks, direct na Het Jachtseizoen, om 21.30 uur op SBS6

3 Comments

  1. Ooit gehoord van terug kijken? Ik snap nog steeds die planning van de tv niet. Ik kijk niets meer lineair, op mijn gemak terug kijken wanneer ik het wil…

    • Tuurlijk, terugkijken kan altijd. Maar dat doe ik alleen als ik iets heel graag wil zien. En daar horen onbenullige dertienineendozijn formatjes doorgaans niet bij. Voor een nieuw programma lijkt het me handig om dit op een tijdstip te programmeren waarop niet veel concurrentie is. Dan heeft het programma de mogelijkheid te beklijven bij het zap-volk. En tegenover “Even tot hier” is dat bijna onbegonnen werk.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*