Was De Radio #162: Tineke bij Dorpsradio Laren en wie volgt Bas van Werven op?

Harm Edens, Arjan Snijders en Ron Vergouwen brengen wekelijks analyses, verhalen, veel opvallende of grappige fragmenten én een gulle lach over dat fraaie medium: de radio! Elke dinsdag verschijnt weer een nieuwe aflevering in alle grote podcast-apps. Daarnaast is er voor ‘vrienden van de show’ ook weer elke week een exclusieve bonusshow te beluisteren.

Met in aflevering 162:

 • Tineke de Nooij (83), koningin-moeder van de Nederlandse radio, is terug! Na er bij Veronica uitgegooid te zijn, maakte ze deze maand haar radio-rentree bij… Dorpsradio Laren! Oké, niet helemaal hetzelfde bereik, maar live vanuit het Rosa Spier Huis (een woongemeenschap voor oudere kunstenaars) ze wél weer wekelijks te horen. Dat mag niet onopgemerkt blijven!
 • Steeds meer tv-gezichten zoeken de radio op. Eerst liet Ruud de Wild al BN’ers side-kicken in zijn middagshow (want we noemen iemand pas een BN’er, als ie op tv verschijnt, maar voor hoe lang nog?), nu heeft Eddy Keur tv-makers als co-hosts. We luisteren hoe Irene Moors en Winston Gerschtanowitz zonder tv-visagie klinken.
 • Van Winston Gerschtanowitz haalt Ron ook nog wat oude Noordzee FM-audio tevoorschijn, voor zijn bezoek aan ‘De Perstribune’, wat Winston prikkelt om een wel heel gênante anekdote uit zijn radio-oeuvre te vertellen.
 • Bas van Werven is al erg lang een vaste waarde bij BNR Nieuwsradio in de vroege ochtend, maar hoe lang nog? Hij heeft nu in ieder geval onthuld wie zijn opvolger zou moeten worden.
 • Pieter van der Wielen werkt alweer een tijdje naast/met Wieke van der Weij bij het programma ‘Nieuwsweekend’ op NPO Radio 1. In het programma van Mischa Blok vertelt hij over hun samenwerking.
 • Het 538 Avondshow-duo Bas & Dylan heeft een onthullend gesprek met Diederik Ebbinge, over hoe hij zijn riante supermarkt-reclameschnabbel kwijt is geraakt aan kunstmatige intelligentie. Een fijn gesprek dat laat horen dat radio nooit meer hetzelfde zal zijn!
 • Het Radio Rad bepaalt dat we eens goed gaan luisteren naar ‘Lunch Lekker’ met Daniël Dekker, elke werkdag te horen op NPO Radio 5. Doet deze veteraan hier eer aan z’n TROS-verleden? 
 • In het Blooperblokje onder andere (wederom) Daniël Dekker, maar ook Bart van Leeuwen, Jurgen van den berg en…Gordon!?
 • Syb zwaait rooksmaak uit, Gerard Ekdom laat weer n’s horen dat hij zijn woordgrapjes van Syb heeft en bepleit een update van ‘Blik op de Weg’ & ‘Wegmisbruikers’.
 • In de slotminuut: One’Sy Muller, middag-dj op NPO Blend, deelt haar cv én twee wijze wijsheden.

1 Comment

 1. Goh. Weer die lieve Bart van Leeuwen in de blooperhoek. Haha
  2 keer de zelfde plaat,plaat uit ander jaar…
  Arme man.
  Hij kan altijd president van Amerika worden.

  Het maakt juist Bart mooi en uniek om naar te luisteren. Niet strak in de lak maar hier en daar een kreukeltje. Dat is heel menselijk.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*