Warner Bros. Discovery stopt met Nederlandse Originals

Warner Bros. Discovery stopt met de productie van originele content in delen van Europa, waaronder in Nederland, Turkije en de Scandinavische landen. 

Volgens Variety heeft dit met de herstructurering binnen Warner Bros. te maken na de overname van Discovery. Warner Bros. is bezig met het fuseren van HBO Max en Discovery+, twee bestaande streamingservices in handen van het enorme mediabedrijf. Om die fusie te faciliteren lijkt het concern besparingen door te willen voeren door de productie van lokale originals te schrappen.

3 Comments

  1. Geweldige programna’s als Jamie In The Vaes Lane, Daddy Dave, Louisa & Rowan, Kim & Koen zullen node worden gemist.

  2. Er zit natuurlijk wel verschil tussen Warner Bros. Discovery die helemaal geen originals meer produceert en Warner Bros. Discovery die geen originals voor HBO Max meer produceert. Dit laatste is het geval volgens Variety: “As the media conglomerate looks to recalibrate its streaming priorities, it will no longer produce originals for HBO Max in the Nordics (Denmark, Sweden, Norway, Finland), Central Europe, the Netherlands and Turkey, and will also remove some content from its platform in order to free up licensing deals elsewhere.”

    De originals die voor Discovery+ worden gemaakt, blijven dus gewoon.

  3. Wederom het bewijs dat grote overnames slecht zijn voor het aanbod, en killing voor de creativiteit van content creators. De overname van Warner destijds door At&T verliep rampzalig. Tru-tv werd als netwerk kaalgeplukt en gebruikt als re-runzender, terwijl alle andere creators en crew werden ontslagen. Niet minder als 17.000 (ja dat getal lees je goed) mensen verloren hun baan. Resultaat van dat alles was dat At&T Warner na de kaalslag Warner weer te koop zette waarna Discovery hapte. De tijd zal leren of dat verstandig was maar de eerste voortekeken zijn niet best.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*