Walter Goverde overleden

De Nederlandse auteur, scenarist, regisseur en producent Walter Goverde is over 67-jarige leeftijd vorige week in zijn woonplaats Baarn overleden. Hij leed al langere tijd aan ernstige depressies.

Goverde werd geboren in Den Helder. Na een dramaopleiding in Arnhem richtte hij zijn eigen toneelgezelschap op en volgde een opleiding aan de Hilversumse Media Academie. Als scenarist en regisseur werkte hij voor theatergroep Affect, Het Zuidelijk Toneel en de Blauwe Maandag Compagnie. Voor zijn dramaserie De Sprookjeskast kreeg hij in Lausanne de internationale vakjuryprijs. Als televisieregisseur en scenarist werkte hij voor Ik Mik Loreland en de series Knoop in je Zakdoek en Het Klokhuis. Met zijn productiehuis Odyssee maakte hij onder andere de inburgeringsfilm Naar Nederland. Eind 2007 maakte hij voor Teleac met Lenette van Dongen negen interviewuitzendingen met en voor mensen met een verstandelijke beperking. Naast zijn tv-werkzaamheden was hij een succesvol auteur van diverse boeken.

1 Comment

  1. lees het nu pas, mijn hart huilt, wat een fijne lieve aardige man. Leren kennen op een fietsreis door Thailand en Laos. Niets dan goede herinneringen. Wens
    zijn geliefde vrouw heel veel sterkte.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*