Waarom worden podcasts populairder?

Tegenwoordig zie je podcasts steeds meer terug. Dit heeft ermee te maken dat podcasts een manier zijn om ergens naar te luisteren en op die manier wat te doen hebben. Voor veel mensen is het echter nogal onduidelijk waarom podcasts nou steeds populairder worden. Dit komt omdat dit voor sommige mensen een beetje raar is.

Steeds meer podcasts

Veel mensen vinden het leuk om ergens naar te kunnen luisteren. Dit is mogelijk met podcasts. Sinds corona is geweest, zijn er steeds meer podcasts te vinden. Dit komt omdat de vraag ernaar groter is geworden. Ook zijn er steeds meer mensen dit voor hobby gaan doen. Hierdoor is het onderwerp van de podcasts ook steeds ruimer. Dit kan gaan van gewoon praten tot praten over een Betcity bonus code.

Er zijn ook steeds meer grote spelers op de markt die ervoor kiezen om een eigen podcast te lanceren. Door dit te doen, is het mogelijk voor de grote spelers om nog een grotere doelgroep te bereiken. Een goed voorbeeld hiervan is Hart van Nederland die laatst een podcast opgezet heeft.

Omdat de grote spelers ook podcasts zijn gaan maken, zijn trouwe kijkers/luisteraars van deze grote spelers ook gaan luisteren naar andere podcasts. Hierdoor werden podcasts steeds weer groter. Ook veel influencers zijn hun eigen podcast begonnen in de corona tijd om meer te doen te hebben.

Minder intensieve luisteraars naar de podcasts

Ondanks dat er steeds meer podcasts te vinden zijn, wordt er steeds minder echt naar de podcasts geluisterd. Tegenwoordig wordt dit geluid namelijk ook gebruikt om op de achtergrond te hebben als je bezig bent met leren of wat anders aan het doen bent. Doordat er steeds minder intensief naar podcasts geluisterd wordt, maakt het mensen ook steeds minder uit wat de inhoud van de podcasts is. Hierdoor wordt dit namelijk minder belangrijk.

Zelf een podcast beginnen

Het is tegenwoordig ook niet zo moeilijk meer om een eigen podcast te beginnen. Dit komt omdat er verschillende manieren zijn waarop je dit kan doen. Het enige wat je hier nodig hebt, is een opnameprogramma en een microfoon. Op die manier is het voor iedereen mogelijk om een podcast op te zetten. Vervolgens hoef je alleen maar te praten voor de podcast. Het is al mogelijk om een podcast te beginnen met dingen die je zelf leuk vindt. Op een gegeven moment gaan anderen het namelijk ook wel leuk vinden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*