Waar kijk je voetbal na de zomer?

Het is een heel gepuzzel om erachter te komen. Waar kun je het komende televisieseizoen nu bij de omroepen en zenders voetbal kijken in Nederland?  De samenvattingen van de eredivisie zijn en blijven op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond de corebusiness van NPO 1.

De rechten op de live uitzendingen van de eredivisie berusten bij Fox, RTL 7 verzorgt de live uitzendingen van de Europa League. Na de Champions League( dat werd vorige maand bekend) verhuizen ook de KNVB Beker en de Jupiler League van SBS 6 naar haar eigen zusterzender Veronica. Bij de KNVB Beker gaat het om de samenvattingen en de live registraties van de halve finales en bij de Jupiler League om de samenvattingen.

Oefenwedstrijden
De oefenwedstrijden van het Nederlands elftal blijven bij de familiezender SBS 6, omdat de duels van Oranje volgens de ‘events voor het hele gezin’ zijn, volgens de zender zelf. De WK-kwalificatiewedstrijden van Oranje worden live uitgezonden door NOS, meestal op NPO 3. Fox zendt veel buitenlandse competities uit.

Eurosport zendt live wedstrijden uit de Italiaanse Serie A uit. Ook zijn de wedstrijden uit de Franse competitie en de Amerikaanse Major Soccer League via Eurosport en/of Eurosport 2 te zien. Bovendien laat de zender veel internationale jeugdtoernooien zien.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*