Waar blijft Apple’s iTV?

Apple is al enige tijd bezig met het ontwikkelen van een eigen televisietoestel, die de wereld van broadcasting op zijn kop moet gaan zetten. Apple heeft nog geen officiële naam voor zijn tv-project, maar veel media noemen het voor het gemak de ‘iTV’. De zal naar verwachting in 2015 of 2016 op de markt komen. 

 

Volgens geruchten krijgt de televisie een diameter van 42-inch of 50-inch, werkt met iOS-apps en kan content streamen vanaf iCloud. Ook wordt gesproken over bediening via de Siri-spraakassistent. Bijna niets is echter tot op heden officieel bekend gemaakt. 
Volgens geruchten is het project al meerdere malen uitgesteld, omdat Apple moeite heeft met het afsluiten van contentdeals. Met deze contentdeals zou het mogelijk zijn om tv-shows en films te bekijken op een manier zoals we dat van Netflix kennen. Ook Google heeft in het verleden met zijn grote moeite gehad om tot contentdeals te komen. Dit was één van de belangrijkste redenen dat hun Google TV setupbox flopte. Apple heeft aangegeven pas met een nieuw product te komen, wanneer zij daarmee echt een revolutie kunnen veroorzaken. Tot dan moeten we het doen met hun kleine  Apple TV setupbox, die je aan je bestaande pc kan koppelen. 

Afbeelding: Veel ‘Apple-fanboys’ hebben met photoshop al hun iTV prototype gemaakt.
 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*