VR-wereldtop in Amsterdam

Volgende week donderdag wordt het eerste Virtual Reality festival van Europa in Amsterdam georganiseerd.

Het ‘Dutch VR Days’-event staat vier dagen lang in het teken van internationale sprekers, workshops, demo’s en een filmisch experiment. Met trots is op het laatste moment VR grootheid Chet Faliszek toegevoegd aan het programma voor een panelgesprek tijdens de conferentie. 

Chet Faliszek, developer van Valve en schrijver één van de meest succesvolle computergames allertijden Half-Life, is toegevoegd aan het programma van de internationale conferentie op donderdag 29 oktober. Hier zal hij plaatsnemen in het panelgesprek Non-traditional Experiences That Thrive in Virtual Reality, samen met Daniel Ernst, Julie Heyde en Niki Smit. Tijdens de internationale conferentie geven o.a. Arthur van Hoff (Jaunt VR), Skip Rizzo (University of Southern California), Carl Addy (Mill+) en Avinash Changa (WeMakeVR) een keynote speach.

Op zaterdag 31 oktober worden er meer dan 50 demo’s gepresenteerd door het hele pand. Ga op safari door Uganda, paragliden of volg de route van een vluchteling vanuit oorlogsgebied. Voor deze dag zijn gratis tickets vergeven, door het overweldigende aantal reacties zijn deze op dit moment uitverkocht maar op de dag zelf is het mogelijk om no-show tickets op te vullen en op rustige momenten toch de demo’s te bekijken. Demo Day is van 12:00 uur tot 20:00 uur te bezoeken. 

Demo Day Special: Back to the VRuture. Dit is een moderne variant van live muziek bij de stomme film, waar beter dan in VondelCS, het voormalig Filmmuseum. Camerata RCO (leden van het Concertgebouworkest) spelen live mee met virtual reality, vertoond in Samsung’s Gear VR.

De toepassingen in Virtual Reality in de vakgebieden film, documentaire, gaming, adverteren, gezondheidszorg en architectuur/bouw worden verder uitgediept tijdens de workshops op vrijdag 30 oktober. Internationale en nationale workshopleiders delen al hun kennis en kunde met de deelnemers. De workshop ‘Documentaire maken’ wordt georganiseerd in samenwerking met IDFA DocLab, waar hopelijk de resultaten van de workshop over 3 weken te zien zullen zijn. 

Speciaal voor de Dutch VR Day schreef Anne Barnhoorn (Aanmodderfakker) een script waarvan een scene door 3 verschillende regisseurs wordt uitgevoerd. Ingejan Ligthart Schenk, Tim Oliehoek en Benjamin de Wit nemen dezelfde scene op om zo te bekijken wat wel en niet werkt bij het opnemen van een 3D film. Drama @ Dutch VR Days wordt georganiseerd in samenwerking met Submarine Channel en het Nederlands Filmfonds.

Dutch VR Days – 29 oktober t/m 1 november
Kijk voor meer informatie over Dutch VR Days op www.dutchvrdays.nl.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*