VR en andere innovatieve technologiëen op MPJC 2016

Tijdens het Mediapark Jaarcongres op 23 juni zijn diverse nieuwe technologieën te zien en te beleven. Bezoekers van dit media vakcongres kunnen bijvoorbeeld de HTC Vive ervaren bij de stand van MediaMonks op de MPJC Playground, en interactieve video decors beleven bij de demo opstelling van Chain. Tevens strijkt de VR Cinema weer neer op het Media Park. 

Donderdag 23 juni komt de Nederlandse media-industrie bij elkaar voor het Mediapark Jaarcongres. Een dag vol innovatie en inspiratie rondom het thema ‘The Video Age’.  Naast spraakmakende presentaties van onder andere Jan de Jong (NOS), Maikel Verhaaren (GfK) en Wendy Bernfeld (Rights Stuff) kunnen de bezoekers de ‘Video Age’ aan den lijve ondervinden op de playground van het congres.

Digitaal bureau MediaMonks is op MPJC aanwezig met de veelbesproken virtual reality bril de HTV Vive. Met 2 sensoren en de room-scale technologie kun je daadwerkelijk rondlopen in een virtuele wereld en digitale hondjes aaien, pijl-en-boog schieten of je creatieve geest uitproberen met Google’s Tilt Brush. Kom met MediaMonks’s VR experts praten over de mogelijkheden voor de HTC Vive, GearVR, Google Cardboard en meer VR experience op de playground in de foyer.

De SWITCH, gelegen bij de ingang van Studio 21, zal 23 juni worden omgetoverd tot een VR Pop-Up Cinema. In deze bioscoop beleven bezoekers in 10 minuten de laatste VR-films: van horror tot documentaire, van fictie tot fun. De VR Pop-Up Cinema is een samenwerking van Media Park en &samhoud media. De VR Pop-up Cinema is geopend vanaf 09.00 uur tot 17.00 uur en is helemaal gratis, ook voor mensen die niet MPJC bezoeken.

Ook facilitair bedrijf Chain bouwt een speciale demo opstelling in Studio 21, waar interactief video decor centraal staat. De inzet van video voor effect en weergaven is al geruime tijd een bekend gegeven. De huidige technieken maken het inmiddels mogelijk een volgende stap te zetten: een verdere integratie van video en licht met het traditionele decor. Denk aan live video mapping, combinatie in aansturing van licht en video content en interactieve video decors. Chain laat op MPJC diverse toepassingen zien. Naast bovengenoemde demo’s zijn Gemeente Hilversum, 3Rivers, Bindinc, Optispeech, Zoomin.TV, FC Klap, Ooyala, United, New Business Radio, TMG, Angrybytes en 24i ook aanwezig op de MPJC Playground in de foyer van Studio 21.

Bekijk hier het complete programma, de sprekers line-up van het Mediapark Jaarcongres. 

  

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*