VPRO staakt documentaireserie na melding ongewenst gedrag

De VPRO gaat de muziekdocumentaireserie ’Villa da Musica’ niet uitzenden. De omroep heeft dit besloten na een tweet die een voormalig redacteur dinsdag heeft gestuurd over grensoverschrijdend gedrag. 

In de serie wordt teruggeblikt op documentaires die de VPRO in de jaren tachtig en negentig maakte. Een oud-redacteur zegt op Twitter dat in diezelfde periode eindredacteur Bram van Splunteren zich aan haar heeft opgedrongen. De documentairemaker Van Splunteren heeft bekend dat hij 33 jaar geleden grensoverschrijdend gedrag heeft getoond. 

De VPRO betreurt het dat in het verleden ook bij de omroep zelf sprake is geweest van grensoverschrijdend gedrag en dat betrokkenen daar nog steeds last van kunnen ondervinden. Naar aanleiding van de huidige discussie over grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik bekijkt de VPRO of de bestaande gedragscode en protocollen voldoende houvast geven om een veilige werksituatie te borgen. We stellen alles in het werk om ongepast gedrag te voorkomen en bespreekbaar te maken, ook als dit gedrag in het verleden heeft plaatsgevonden.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*