VPRO lanceert podcast over Ischa Meijer

Op zijn 25ste sterfjaar, gedenkt de VPRO Ischa Meijer met de podcast Een dik uur Ischa op de radio: een vijftiendelige serie waarin Anton de Goede met Ischa-kenners terugblikt op hun favoriete interviews uit Ischa’s rijke oeuvre.

Deze serie gaat op maandag 10 februari van start. Op dinsdag 28 januari blikt Anton de Goede vast vooruit op de serie met David de Jongh, die de radiodocumentaire Hoe was ik? (2005) maakte over het werk en leven van Ischa Meijer.

Daarnaast wordt in Radio Doc de nieuwe documentaire Ischa solo uitgezonden, over een ander aspect van Ischa’s leven: zijn toneelwerk. Deze uitzending is op vrijdag 14 februari, de geboorte- én sterfdag van Ischa Meijer, al online te beluisteren.

In de nul-aflevering van Een dik uur Ischa op de radio een ontmoeting met David de Jongh, programmamaker die in 2005 de documentaire ‘Hoe was ik?’ maakte, een introductie op het radiowerk van Ischa Meijer. Met zeldzame opnamen van Ischa’s vader Jaap, Ischa’s zoon Jeroen, Ischa’s broer Job en de in 2018 overleden biografe Evelien Gans. Verder met onder anderen Connie Palmen, Adriaan van Dis en Karel van het Reve

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*