VPRO lanceert #magdat actiesite tegen NPO plannen

Programma-makers en medewerkers van de VPRO hebben gisteren de de #magdat pagina gelanceerd om tegen het NPO beleid om websites te gaan schappen te protesteren. 

Op de site schrijven de medewerkers onder andere: “Als medewerkers van de VPRO maken we ons grote zorgen dat de huidige koers van NPO ervoor zorgt dat dit in de toekomst niet meer mag. VPRO mag nu bijvoorbeeld Rembo & Rembo niet online aanbieden op onze eigen site. Maar de NPO wil het ook niet ergens anders aanbieden. Dat zou betekenen dat deze programma’s voor eeuwig verdwijnen. Mag dat?
De NPO trekt steeds meer macht naar zich toe. Bestuurders aan de macht, die centraal beslissen wat op tv en radio komt en nu ook op internet. Een machtige centrale omroep waar weinig visie op de toekomst is te bespeuren. Mag dat?
De omroepen zijn helemaal niet ouderwets, maar in wezen juist heel modern. Door massaal lid te worden van de VPRO, dragen jullie allemaal al jarenlang een steentje bij: het is niets anders dan een vorm van crowdfunding. De VPRO heeft zelfs meer leden (300.000) dan alle politieke partijen bij elkaar. Daar zijn we trots op! En voor jullie willen we ook graag mooie, unieke programma’s blijven maken. Die gratis voor iedereen, waar dan ook, te bekijken zijn in ons kleurrijk omroepbestel, dat bovendien een van de goedkoopste in Europa is. Dat willen we heel graag behouden. Mag dat?”

Op de site wordt gevraagd om een reactie achter te laten en verder de pagina te delen via social media.
 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*