Voortschrijdend inzicht – Claudia de Breij interviewt Marc de Hond

image

Naar aanleiding van het overlijden van programmamaker/presentator Marc de Hond zendt KRO-NCRV vanavond Voortschrijdend inzicht uit op NPO3. Op 10 januari jl. begon Marc aan een uniek en ambitieus project: een interview marathon over zijn leven als nalatenschap voor zijn kinderen Livia en James. Hij wilde zich laten interviewen door maar liefst 29 verschillende interviewers, waaronder Humberto Tan, Eva Jinek, Paul de Leeuw en Janine Abbring, die hem alles mochten vragen. Helaas mocht het niet zo zijn, want door het coronavirus werd het niet mogelijk om het project af te maken.

Een van de voorstellingen die wel heeft plaatsgevonden was met Claudia de Breij. In Theater De Fransche School in Culemborg interviewde zij half februari Marc over zijn leven aan de hand van diverse fragmenten uit televisieprogramma’s waarin hij te zien was. Marc vertelt in Voortschrijdend inzicht over zijn passie voor sport, zijn avonturen als ambitieuze internetondernemer, zijn carrière bij de radio en zijn gezin. Een mooi, vaak vrolijk maar bovenal openhartig gesprek. 
In 1999 startte Marc als dj bij 3FM. Als jonge internetondernemer was hij te gast in het NCRV-programma BuZz om over zijn carrière te praten. De uitzending beviel zo goed dat hij een paar weken later werd gevraagd om een wekelijks webcastprogramma te presenteren met als thema internet, onder de naam WWW. In de zomer van 2000 ging hij elke zondag het programma BuZz presenteren en in 2001 en 2002 presenteerde hij het 3FM Eindexamenjournaal. Naast het programma BuZz was Marc in 2001 en 2002 ook ’s nachts te horen op 3FM. Van 2003 tot 2006 was hij elke zondagavond te beluisteren bij BuZz op 3FM en viel hij geregeld in als presentator in het NCRV-radioprogramma Plaza. Verder presenteerde hij het Eindexamenjournaal op radio en tv en vanaf 2003 de jaarlijkse uitzending van de Oscars op NPO Radio 1. In 2006 werd Marc een van de presentatoren van het nieuwsoverzicht in Goedemorgen Nederland. In 2012 tot 2014 was hij een van de presentatoren van het KRO-programma De Rekenkamer op Nederland 3. Begin 2020 was hij kandidaat in De Slimste Mens en plaatste zich voor de finale.

Voorschrijdend inzicht, donderdag 4 juni om 21.55 uur bij KRO-NCRV op NPO 3

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*