Voormalig KRO-hoofdkantoor bijna gereed voor woonbestemming

[De Gooi en Eemlander] De steigers voor de gevels zijn weg, binnen zijn de bouwvakkers bezig met de finishing touch. Met iets vertraging wordt deze maand appartementencomplex De KROon aan de Emmastraat in Hilversum opgeleverd.

Alle 85 appartementen, waarvan 26 voor mensen met een zorgindicatie, zijn inmiddels verhuurd. Op het terrein waar de KRO jarenlang haar radio- en televisieprogramma’s maakte zijn vier appartementengebouwen neergezet. Een deel van het voormalige omroepgebouw met monumentale waarde is overeind gebleven. Studio 1, de oude geluidsstudio op het binnenterrein, is wel afgebroken maar door de architect in exact dezelfde afmetingen teruggebracht in het ontwerp.

In het nieuwe complex, waar een mix van ouderen, jongeren, gezinnen en alleenstaanden komt wonen, opent zorgaanbieder HilverZorg in april een ontmoetingsruimte waar bewoners van De KROon en wijkbewoners elkaar treffen. Om een kop koffie te drinken, een praatje te maken en samen activiteiten te ondernemen. Zo houden buurtgenoten elkaar goed in de gaten, doen af en toe iets voor elkaar waardoor mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen.

,,Die ontmoetingsruimte is onderdeel van het ’Deense zorgmodel’ dat we met onder andere de GGD, Versa Welzijn en collega’s Inovum en Amaris introduceren in Hilversum. Dat model gaat uit van wat mensen nog wel kunnen in plaats van wat ze niet meer kunnen”, vertelt woordvoerster Reneé Godschalk van Hilverzorg. Niet de zorgverlener bepaalt wat goed is voor iemand, maar de persoon zelf. ,,De sociëteit richten de bewoners van De KROon en de buurtgenoten ook zelf in. Zij bedenken de ideeën en wij faciliteren”, legt Godschalk uit. In De KROon komt ook een team van HilverZorg dat zorg levert aan mensen in de hele wijk.

1 Comment

  1. Ik weet nog dat ik als kleine jongen op de fiets er snel naar toe reed. M’n moeder:”De KRO staat in brand………”. ( Ik weet niet precies wanneer dat was )
    Later heb ik in “de KRO” , want zo noemden wij radiomakers dat gebouw, vele programma’s gemaakt. Mooi dat het in ieder geval niet helemaal verdwenen is.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*