Open Studio Dagen: 25.000 bezoekers verwacht

De Open Studio Dagen 2016 komen er weer aan, op zaterdag 3 en zondag 4 september. Mediabedrijven in Hilversum gunnen het publiek voor de 9de keer een jaarlijkse blik achter de schermen. Vorig jaar trok het evenement ongeveer 18.000 bezoekers.

Afgelopen week werd een bijeenkomst georganiseerd, waarin de participanten in de Mediastad werden ingelicht over het laatste nieuws en de (nabije) toekomst van de studiodagen. Spreekbuis.nl informeerde bij organisator Herman Dummer naar de stand van zaken.

Hebben jullie een streefgetal dit jaar? Kan het nog steeds groeien? En hoe willen jullie dat bereiken?
2015 was de eerste editie die we in Hilversum organiseerden. Met deze groeisprong realiseerden we een bezoekersgroei van 50% naar 18.000 bezoekers. De editie van 2016 belooft mooier en grootser te worden. We verwachten zeker 25.000 bezoekers naar de Open Studio Dagen te trekken. We willen de komende 3 jaar groeien naar een evenement met tenminste 40.000 bezoekers. Als je kijkt naar de potentie van de media-industrie in de Mediastad, voor een groots publieksevenement, dan is dit zeker haalbaar.

Zijn er veranderingen of vernieuwingen dit jaar mbt. de organisatie van dit evenement? Ook met betrekking tot de deelname van de media organisaties?
Dit jaar hebben we een aantal nieuwe deelnemers die samen met alle andere bestaande participanten gaan zorgen voor een nog mooier en aantrekkelijker programma. Om er een aantal te noemen; BNNVARA zet voor de eerste keer haar pand open en organiseert een interactief programma. AVROTROS zet ook haar deuren wagenwijd open. Naast activiteiten rondom haar pand kan de bezoeker veel verschillende en spannende programmaonderdelen in het pand verwachten.
De programmering is op dit moment nog niet definitief, maar als je weet dat er onder andere gedacht wordt aan activiteiten rondom programma’s als Flikken, Wie is de Mol, Jill en tussen Kunst en Kitsch, dan kan je bedenken dat dat veel extra bezoekers gaat trekken.
En als je liefhebber bent van VPRO’s Toren C dan spoed je je naar VUE Cinema aan de Langgewenst voor een unieke marathon uitzending van dit populaire programma. Daarnaast bieden we dit jaar meer radio dan ooit. Bijvoorbeeld live radio vanuit Beeld en Geluid met een weekend lang bekende DJ’s en de nodige koppelingen met landelijke radioprogramma´s.

Er wordt in het centrum flink gewerkt aan allerlei bouwprojecten. Op de markt en de Groest met name. Levert dat nog problemen op met het programma?
Nee. We zijn flexibel en werken al jaren met de mogelijkheden die er wel zijn. Een groot voordeel dit jaar is dat het weekend van de Open Studio Dagen samenvalt met Hilversum On Air. De podia die hiervoor in de stad staan kunnen wij overdag gebruiken en tegen de tijd dat ons programma eindigt dan neemt On Air het over.
 
Het is alweer de 9de editie. Blijft het evenement in zijn huidige vorm bestaan?
Het belangrijkste onderdeel van de Open Studio Dagen blijft bestaan; een kijkje achter de schermen van de radio- en televisiestudio’s in Mediastad Hilversum. Tegelijkertijd zoeken we vernieuwing en innovatie. Op dit moment zijn we druk in gesprek met een aantal landelijke organisaties om vanaf 2017 de Open Studio Dagen nog breder te kunnen gaan programmeren. Bij de start van de 9e editie op 3& 4 september kunnen we hier meer over vertellen. Wat we al weten is dat de Open Studio Dagen onderdeel gaan worden van de Dutch Media Week. Een week die in het kader staat van (inter)nationale media met in het weekend een prachtig publieksevenement; de Open Studio Dagen.
 
Er is inmiddels een teaser voor de Open Studio Dagen, met de aankondiging van een blik achter de schermen van het televisieprogramma Pauw. Wat kan de toeschouwer verwachten?
BNNVARA sluit dit jaar aan bij de Open Studio Dagen. We weten dat kijkjes in de keuken van programma’s het heel goed doen bij het publiek en zijn dan ook heel blij dat we achter de schermen bij Pauw hebben mogen filmen. De gemonteerde beelden bieden de bezoekers aan de Open Studio Dagen een bijzonder kijkje in de keuken van Pauw; de redactie, de regie en alle technische- en publieksvoorbereidingen komen uitgebreid in beeld.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*