Volodymyr Zelensky’s tv-serie Servant of the People nu te zien op Youtube

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky was enkele jaren geleden nog een acteur. Hij speelde in 2015 de rol van een president in de satirische reeks Servant of the People. Hoeveel die serie volledig fictief was, betekende het voor Zelensky wel de basis van zijn huidige carriere. Netflix en diverse tv-bedrijven hebben reeds interesse getoond om de serie uit te zenden. Op Youtube is de serie (met Engelse ondertiteling) nu al te kijken. 

Servant of the People vertelt het verhaal van Vasyl Petrovych Holoborodko (Volodymyr Zelensky), een leerkracht geschiedenis die onverwachts verkozen wordt tot president van Oekraïne nadat stiekem door een leerling gefilmde video, waarin hij een tirade afsteekt over de corrupte regering van zijn land, viraal gaat. Nu Holoborodko president is, staat hij voor de moeilijke taak om de onverbloemde uitspraken uit zijn filmpje waar te maken. 

De Oekraïense president staat sinds de Russische inval volop in de schijnwerpers. Hij is sinds 2019 president van zijn land.Alle afleveringen zijn hier te zien.

Zelensky is overigens niet de enige president met een voormalige carrière als acteur. De voormalig Amerikaanse president Ronald Reagan speelde in diverse films en tv-series vanaf de jaren ’30 tot 1964 om vervolgens in 1981 de machtigste man van de wereld te worde .


Teaser:


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*