VoetbalTV nu officieel failliet

VoetbalTV, die sinds 2018 automatische videoregistratie van wedstrijden in het amateurvoetbal verzorgt, is op 8 september 2020 op eigen aangifte failliet verklaard door de rechtbank Midden-Nederland.

De rechtszaak tegen de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens zet de organisatie door. Mede als gevolg van de huidige Covid-19 crisis en het voortslepend juridisch geschil met de AP konden al langere tijd geen inkomsten meer worden gegenereerd. Hierdoor kon VoetbalTV niet meer aan haar verplichtingen voldoen en zag zij zich  genoodzaakt faillissement aan te vragen.

Het faillissement is op eigen aangifte met steun van haar aandeelhouders (KNVB en Talpa) aangevraagd en op dit moment in onderzoek van de curator. Parallel hieraan onderzoekt VoetbalTV de mogelijkheden van het aanbieden van een akkoord aan haar schuldeisers. Dit met als doel de schulden van VoetbalTV te herstructureren en op deze wijze haar activiteiten mogelijk voort te zetten. Het bestuur van VoetbalTV staat hierover in nauw contact met de curator. Tegelijkertijd wordt de rechtszaak tegen de AP voorgezet. Dit is juridisch mogelijk omdat partijen voor datum faillissement zijn uitgenodigd ter zitting van de bestuursrechter bij de Rechtbank Midden-Nederland.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*