VISUM voor Canada van belang voor buitenlandcorrespondenten

Sinds 7 september 2021 is reizen naar Canada weer toegestaan voor gevaccineerde toeristen en zakenreizigers. Dit geldt ook voor buitenlandcorrespondenten van omroepen en dagbladen.

eTA Canada aanvragen
Mediaprofessionals, die voor werk naar Canada rezien dienen een eTA aan te vragen als zij per vliegtuig reizen voor een vakantie, een zakenreis. Ook voor een bezoek aan vrienden of familie of een overstap naar een ander land dient deze eTA worden aangevraagd. Een eTA Canada aanvragen is overigens niet verplicht als zij een visum of een Canadees of Amerikaans paspoort bezitten. En ook niet als zij per trein, auto, bus of met de boot arriveren.

aanvragen visum Canada
Wanneer mediaprofessionals langer dan zes maanden in Canada verblijven of zij niet aan de voorwaarden van het eTA Canada voldoen. Dan moeten zij een VISUM voor Canada aanvragen. Doorgaans is een eTA voor Canada aanvragen een stuk eenvoudiger en ook een veel minder complex en tijdroven.

Canada
Canada, het tweede grootste land ter wereld, is voor veel mediaprofessionals, waaronder journalisten, een erg interessant land om te verblijven. Vooral de 50 nationale parken van Canada zijn locaties, die vaak voor films, tv-reportages of documentaires wordt gebruikt. De Banff National Park (Canadian Rockies) staat bekend als het eerste nationale park van Canada en dateert alweer uit 1885. Het maakt deel uit van de welbekende Rocky Mountains, waar diverse western films zijn opgenomen.

Een bezoek aan de Niagara Watervallen mogen uiteraard niet ontbreken. In talloze tv-documentaires komt dit wereldwonder veelvuldig in beeld. Deze trekpleister weer alleen al aan de Canadese kant zo’n 12 miljoen toeristen per jaar te trekken. Uiteraard is dit aantal door Corona momenteel een stuk lager, waardoor deze bezienswaardigheid veel beter te bezoeken is. Tevens komen tv-opnames veel beter tot zijn recht zonder het massatoerisme. Aan de Amerikaanse zijde is dit wereldwonder ook te aanschouwen en daar is geen VISUM voor Canada voor nodig.

De echte hoofdstad van Canada is Ottawa (en dus niet Toronto). Ondanks dat deze stad niet heel veel internationale bekendheid geniet, is het met ruim 800.000 inwoners net zo groot als Amsterdam. Het heeft ook diverse statige gebouwen en de grootste kunst-gallerie van heel Canada. De kunstliefhebber komt dus hier helemaal tot zijn recht met schilderijen van onder andere Vincent van Gogh, Rembrandt van Rhijn en Picasso. Naast de natuur kunnen mediaprofessionals op het gebied van kunst en cultuur hier hun hart ophalen. Ottawa is dus een must voor toeristen, maar ook mediaprofessionals die bijvoorbeeld een documentaire over Canada maken.

Last but not least: de Canadese stad Vancouver. Deze stad staat bekend om haar tientallen musea, creatieve galeries, en de ruim honderd stadsparken. Ook heeft Vancouver diverse hippe wijken  met erg leuke winkel en restaurants. Ook de mediaprofessional, die natuurfilms maakt is deze stad niet te missen, aangezien het the placet to be is om walvissen te spotten. Het is overigens ook de grootste stad aan de Canadese westkust met ruimt 600 honderd duizend inwoners.

Kortom Canada is zeker het bezoeken waar, maar het regelen van een VISUM voor Canada of een eTA dient wel vroegtijdig gedaan te worden. Vooral een VISUM kost wat meer tijd en die aanvraagtijden zijn door corona, maar ook personeelstekorten bij de overheid niet minder geworden. Een goede mediaprofessional gaat immers altijd goed voorbereid op pad!