Vincent Bijlo: ‘Vara vond het geen prettig idee dat mensen tegen een blinde aan moesten kijken’

Dinsdag, op de Internationale Dag voor Mensen met een Beperking ging Vincent Bijlo in een nieuwe uitzending van Het Mediacapitool het gesprek aan met Minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink (KRO-NCRV). De uitzending gaat over toegankelijkheid van mediabedrijven en omroepen voor mensen met een beperking en de zichtbaarheid van gehandicapten op radio en tv.

Bijlo weet uit eigen ervaring hoe lastig omroepen het vinden om gehandicapten letterlijk in beeld te brengen. ,,De Vara wilde volgens mijn impresario ooit mijn show niet uitzenden omdat ik blind was. Men vond het niet zo’n prettig idee dat mensen tegen een blinde aan moest kijken. Zet er dan een collectebus naast kunnen mensen meteen doneren, dacht ik. Dus sorry kijker dat u nu tegen mij aan moet kijken”, zegt Bijlo lachend.

Zie uitzending:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*