Viaplay gaat €13,99 per maand kosten

De Nederlandse F1-aanbieder Viaplay heeft bekend gemaakt wat hun dienst gaat kosten: €13,99. De dienst komt per 1 maart beschikbaar.

Viaplay is een streamingdienst die je kunt kijken via je smart TV, Apple TV, mobiele telefoon, tablet of laptop. Je kunt een abonnement direct afsluiten bij Viaplay, maar het is ook mogelijk om een abonnement af te sluiten via verschillende partners, waaronder Ziggo en KPN.

7 Comments

 1. Met zulke prijzen en zulke marketingblunders voorspel ik een Sport 7 2.0 Wegens gebrek aan interesse trekt Viaplay zich noodgedwongen terug van de Nederlandse markt. Alleen is de vraag hoelang. Het medialandschap in Nederland is compleet verzadigd. Ook HBO Max en Peacock gaan het lastig krijgen. Hoogmoed komt voor de val.

 2. Column:

  Inmiddels zijn de prijzen en een groot deel van het aanbod van nieuwe speler Viaplay bekend.
  De dienst die als los abonnement gekocht kan gaan worden direct bij NENT zelf of via Ziggo of KPN gaat €13,99 per maand kosten.
  Wat gaat Viaplay ons bieden. Naast F1, Darts, Bundesliga en na volgende zomer de Premier league onder andere eigen geproduceerde series (zogenaamde Viaplay Originals, films en series. Viaplay vist dus daarmee direct in de vijver van Netflix, Disney+ en het nog te vormen HBO max en wat Paramount, Universal en Peackock nog aan het bekokstoven zijn.
  Met alle mediaopties die er al zijn, overschat NENT de Nederlandse mediaconsument. De markt is zo langzaamaan verzadigd en buiten die diensten zijn er ook nog enkele specialistische streamingdiensten in Nederland beschikbaar als Discovery+, WWE Network en in mijn geval NJPWworld en abonnement op races van het WEC die allemaal tussen de €10 en €20 per maand kosten.
  De vraag blijft zich opdringen of aan al die nieuwe streamingdiensten überhaupt behoefte is, naast het lineaire TV aanbod?
  Ik denk dat NENT zich ontzettend misrekend heeft en vooral nu Max Verstappen populair is de Formule 1 rechten ingekocht heeft waardoor de consument (laten we het maar benoemen) hoe dan ook fors duurder uit is.
  Daar zit een plafond aan en de timing is ook al niet goed. Een oplopende inflatie kan Viaplay nog wel eens parten gaan spelen.
  Marketingtechnisch heeft Viaplay ook al de ene blunder op de andere gestapeld. Door ineens alles anders te willen doen en rigoureus de verslaggeving van de F1 om te gooien met een compleet nieuwe crew (in plaats van de expertise te behouden en flink wat kijkers mee te nemen) is minachting richting je potentiële kijkers (en ik ga niks zeggen over Nelson Valkenburg, dat is een prima commentator).
  In Nederland geldt nog altijd het principe: wat de boer niet kent dat vreet hij niet en dat geldt ook voor een buitenlandse partij die een hostile takeover lijkt te doen, dat zeg ik voorzichtig want het is natuurlijk een mega mediabedrijf met flink wat budget die niet dom zijn en weten wat ze doen, maar het komt wel zo over op je belangrijkste inkomstenbron: je potentiële kijkers. De boodschappen die ik op de diverse socials lees, zijn op zijn zachts gezegd, niet bijster positief.
  We gaan het meemaken, vooralsnog is het nog geen maart en wie weet gaat Viaplay nog via een groots mediaoffensief goodwill proberen te kweken, maar ik vrees dat we te maken hebben met Sport 7 2.0.

  • @Sven+Mesman; op zich een prima column! Ik snap je vergelijk met Sport7 volledig want dat heb ik ook meegemaakt. Het was destijds de bedoeling dat alle eredivisie wedstrijden rechtstreeks op Sport7 te zien zouden zijn. Voor de prijs van een zak patat speciaal vertelde Ruud Hendriks destijds.

   Wat koste een zak patat speciaal in 1996 toen Sport7 werd opgericht en een paar maanden heeft uitgezonden! Ik weet dat nog, dat was gemiddeld twee gulden vijftig. Als je dat omrekent met de laatste Euro/Gulden wisselkoers(2,20371)was dat in Euro’s ongeveer € 1,13(naar beneden bijgesteld)per maand.

   € 1,13,- per maand om alle Eredivisiewedstrijden rechtstreeks te bekijken. En ik kan mij ook nog herinneren dat het land te klein was en dat het ganse land vond dat het voetbal van ons afgepakt werd. De NOS deed gretig mee aan deze stemming want die zagen Sport7 graag zo snel mogelijk verdwijnen. Wat ook uiteindelijk gebeurde omdat kabelmaatschappijen niet meewerkte.

   Wat een verschil met 2021 en 2022! Nu betaal je als je alle eredivisiewedstrijden live wil bekijken een vermogen vergeleken met € 1,13,- per maand zoals dat in 1996 de bedoeling was. Zou je € 1,13 met 25 jaar inflatie vermeerderen kom je nog niet op de bedragen uitkomen die je vandaag betaald voor eredivisiewedstrijden. Kortingen uitgezonderd.

   Ik denk dat Viaplay wel een blijvertje is omdat hier zoveel geld ingepompt wordt en dat koste van het koste een succes moet worden! Zeker omdat zij over 2 jaar ook gaan bieden op de eredivisiewedstrijden.

   Bovendien en dat is ook een groot verschil met 1996 is dat wij met zijn allen nu gewend zijn om voor extra pakketen te betalen en dat was in 1996 helemaal niet het geval! Er wordt nu flink geklaagd over Viaplay maar in maart 2022 zullen er toch wel een aantal mensen een abonnement afsluiten.

 3. De NOS mag samenvattingen uitzenden en zandvoort integraal, als ze Olav Mol inzetten en een heel programma bouwen rond de samenvattingen kan dat boeiender zijn dan uren kijken naar autos die rondjes rijden

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*