Viaplay bemachtigt meer sportrechten

Viaplay Group breidt zijn sportportfolio uit met de overname van de mediarechten voor een breed scala aan wereldklasse-autosport voor de Nederlandse abonnees. Naast het Formule 1-pakket zal Viaplay ook sportseries tonen zoals DTM, Ferrari Challenge en de beroemde 24 uur durende langeafstandsrace op de Nürburgring.

Emil Frey Racing stapt in DTM met Verstappen.com Racing-coureur Thierry Vermeulen
Dit seizoen debuteert Emil Frey Racing met hun team in de DTM-serie, met de Nederlandse debuterende coureur Thierry Vermeulen en de ervaren coureur Jack Aitken. De 20-jarige Vermeulen heeft afgelopen jaar gereden onder de vlag van Verstappen.com Racing, dat actief is in simracen en de echte autosportwereld. Het vorige seizoen nam Vermeulen deel aan het ADAC GT Masters-kampioenschap en nu bereikt hij zijn doel door deelname aan het DTM-kampioenschap, waarbij hij kan rekenen op de steun van Max en Jos Verstappen.

Thierry Vermeulen is enthousiast om de grote stap naar de DTM en de GT World Challenge Europe Sprint Cup te zetten: “Ik ben blij om deze kans, die vroeg kwam, met beide handen aan te grijpen. Het is immers altijd mijn droom geweest om in DTM te rijden, wat volgens mij de top is van GT3 met de beste fabrikanten en waar de beste teams en coureurs strijden om het kampioenschap. Daarom was het essentieel om samen te werken met een professioneel team dat klaar is voor deze grote uitdaging en ik ben erg blij dat we de perfecte partner hebben gevonden in Emil Frey Racing, dat dit jaar ook zijn debuut zal maken in DTM. Ik ben ontzettend enthousiast om in een Ferrari 296 GT3 te rijden en ik ben ook blij om Jack Aitken als teamgenoot te hebben, die een ervaren en snelle coureur is waarvan ik veel kan leren. Het is ook fantastisch nieuws om deel uit te maken van Viaplay’s autosport-line-up.”

De nieuwe Viaplay autosportdeal omvat meerdere raceseries, zodat Nederlandse kijkers talloze lokale coureurs live op Viaplay kunnen volgen.

Rune Knudsen, SVP Sports Continental Europe & Baltics: “We zijn verheugd om ons portfolio van autosportrechten in Nederland uit te breiden met deze spannende nieuwe aanwinsten. De toevoeging van de DTM-serie, met een Nederlandse coureur, maakt het nog specialer. Naast de DTM zullen er vele geweldige raceseries en evenementen beschikbaar zijn voor onze abonnees, met als absoluut hoogtepunt de 24 uur op de legendarische Nürburgring Nordschleife. Meer dan 200 teams zullen strijden om de eer op deze beroemde baan. Onze kijkers zullen blij zijn met de wereldklasse autosportactie die ze live kunnen ervaren op Viaplay.”

De volledige lijst met nieuwe rechten 
De nieuwe autosportrechten van Viaplay in Nederland omvatten de volgende series: 
DTM, ADAC GT Masters, ADAC GT4 Germany, GP Confidential, FastZone, Ferrari Challenge, 24 uur Nürburgring, Formula Regional, Formula 4 Italy, FIA Truck Racing en Porsche Camera Cup Germany. 

Het aanbod omvat met name meerdere races op het beroemde circuit van Zandvoort en veel Nederlandse coureurs, waarmee Viaplay voortbouwt op zijn reeds sterke lokale aanwezigheid op de Nederlandse markt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*