‘Verrukkelijke 15’ keert na ruim dertig jaar terug op NPO Radio 2

Rob Stenders en Leo Blokhuis brengen de iconische hitlijst uit de jaren ’80 terug op de radio. In de Verrukkelijke 15 wordt een hitlijst van vijftien platen gedraaid. De lijst wordt door luisteraars samengesteld aan de hand van een uitgebreid keuzemenu en telt niet af naar nummer één, maar gaat er juist mee van start. De Verrukkelijke 15 is vanaf 11 mei elke zondag op maandag te horen tussen 00.00 en 02.00 uur bij BNNVARA op NPO Radio 2.

Rob: ‘In een te ver verleden stond de Verrukkelijke 15 te boek als smaakmaker. Ik was groot fan van oer-presentator Jeroen Soer en het programma zelf, en liet me er vaak muzikaal door beïnvloeden. Later had ik de eer om de Verrukkelijke 15 zelf te mogen presenteren en binnenkort mag ik dat grote genoegen andermaal smaken. Samen met collega muziekminnaar Leo Blokhuis en de luisteraars van Radio 2, hopen we van de Verrukkelijke 15 weer het pareltje van de hitlijstjes te maken, en net als toen vele smaken te verrijken.’

Leo: ‘Het mooie aan de hitlijst vind ik dat het ook nieuw talent een podium biedt, zowel uit Nederland als daarbuiten. En los van het programma is Rob toch wel de man van de iconische duo’s: eerst met Jeroen van Inkel en nu met mij. Dat vind ik heel eervol. Rob is de belichaming van liefdevolle muziek en ik kijk er dan ook erg naar uit om dit avontuur samen met hem aan te gaan.’

Het programma kan worden teruggeluisterd op de website van NPO Radio 2 en in de Verrukkelijke 15 Podcast.

4 Comments

 1. Goede zet maar het wordt wel een Stenders/Blokhuis lijst, en geen volledige radio 2 lijst.
  Stenders blijft een Adje Bouman fan . Beginnen bij nr 1 ;

  • Ik heb geen probleem met de persoonlijke smaak van deejays, liever die dan de eenheidsworst van muzieksamenstellers. Ongelukkiger vind ik het late tijdstip van uitzending, zondagnacht tussen 00.00 en 02.00 uur. Ik kan dan wel luisteren, maar veel geïnteresseerden liggen dan toch echt al op bed. Een podcast de volgende dag is maar een schrale troost. Leo Blokhuis hoopt nog wel op een beter uitzendtijdstip.

   Een verwant onderwerp is een berichtje dit weekend van Radiofreak, net als kop:

   PowNed wil Rick van Velthuysen rond middernacht op Radio 2

   Rick doet nu zijn nachtprogramma Rick van V op 2 tussen 02.00 en 04.00.

   Ik tweette als reactie:

   Nu moet je wel van Rick van Velthuyzen en vooral van zijn dominante side-kick Erik-Jan Rosendahl houden, ze maken macho-chaos-radio, maar je hebt nu op @NPORadio1 en @NPORadio2 tussen 00.00 en 02.00 op beide zenders interviewprogramma’s. Wat meer variatie kan geen kwaad.

   https://www.radiofreak.nl/powned-wil-rick-van-velthuysen-rond-middernacht-op-radio-2/

 2. @Dirk Jan Vos Met je eens wat betreft die interview programma’s. Die horen in deze tijd niet meer thuis op Radio 2. Dit geld ook voor Spijkers met Koppen op zaterdagmiddag. Dit programma kan echt niet meer of het moet verhuizen naar Radio1.

  Rick van Velthuysen en Erik Rosendahl passen beter bij een commercieel radiostation dan Radio 2.

  • Toevallig berichte de RadioFreak gisteren dan Radio 2 van de interviews in ’t Wordt nu laat na middernacht af wil. Caroline Borgers ontvangt nu al geen gasten door de coronacrisis, en het is dus maar de vraag of die ook nog ooit zullen terugkomen. Bij het lunchprogramma van Gijs Staverman is de gast onlangs ook al geschrapt en wil Radio 2 ook minderen met telefonische interviews. Ik vind dat niet zo’n goede zet, want ik vind juist de mengeling van muziek en wat gesprekken prettig aan Radio 2. Maar ze geven nu ook steeds meer ruimte aan de inbreng van luisteraars met gesproken appjes.

   Interviews op Radio 2 kunnen denk ik best, maar dan moet je dat wel goed programmeren. Spijkers met Koppen op de zaterdagmiddag op Radio 2 overlapt het programma De Taalstaat en dr Kelder en Co op Radio 1. Niet handig, maar ik zou Spijkers met Koppen niet opgeven.

   Hier het bericht van de RadioFreek:

   https://www.radiofreak.nl/wnl-radio-2-wil-meer-muziek-in-t-wordt-nu-laat/

   [ NB. de titel dr Kelder en Co veronderstelt dat Jort Kelder ook echt doctor is. Hij is weliswaar afgestudeerd in de rechten, maar is nooit gepromoveerd. Hij jokt ook wel over zijn leeftijd en doet hij zich vaak jonger voor dan hij oud is. En hij doet zich altijd voor als een voorname en notabele heer,, afkomstig uit een geslacht met oud geld, maar de werkelijkheid is wat prozaïscher want Jort is opgegroeid in een eenvoudig gezin in Gouda. ]

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*