Verken de wereld van online muziek luisteren met onze appvergelijking

Muziek is een belangrijk onderdeel van je leven. Of je nu staat mee te zingen onder de douche, bent aan het zweten in de sportschool of in de keuken staat te kokerellen. Het is allemaal een stuk leuker met goede muziek op de achtergrond. Gelukkig kun je tegenwoordig overal en altijd genieten van je favoriete nummers. Je hebt een gigantisch aanbod aan muziekstreamingdiensten die je alleen maar hoeft te installeren op je telefoon en vervolgens heb je altijd toegang tot je favoriete nummers. Maar met zoveel opties, moet je natuurlijk wel een goede keuze maken voor een streamingdienst. Uit onderzoek van ExpressVPN blijkt dat dit de beste streamingdiensten zijn. In deze blog duiken we dieper in op de voordelen en kenmerken van deze diensten zodat jij jouw persoonlijke favoriet kunt kiezen. 

Spotify: wereldwijd de nummer 1 

Spotify is veruit het meest populair onder online muziek luisteraars. De app heeft een gratis en een betaalde variant. De betaalde variant heeft wel een hele hoop extra opties om je leven nog wat makkelijker te maken. Je kunt je eigen afspeellijsten maken, maar je kunt ook gebruikmaken van de software van Spotify. Met de Smart Shuffle krijg je aanbevelingen van Spotify gebaseerd op de nummers die je leuk vindt. Je kunt je afspeellijsten ook downloaden zodat je ook muziek kunt luisteren zonder internet. Heel handig voor in het vliegtuig of als je data wilt besparen. 

Apple Music: voor de echte Apple Fans

Als je een iPhone hebt, staat de Apple Music app altijd op je telefoon. Maar dit betekent nog niet dat je er gebruik van kunt maken. Je hebt ook nog een abonnement nodig en in tegenstelling tot Spotify heeft Apple Music geen gratis versie. Verder hebben de apps qua functionaliteit weinig verschillen. Ook bij Apple Music kun je je eigen afspeellijsten maken en kun je aanbevelingen krijgen over nummers die je misschien leuk vindt. Voor Android gebruikers is deze app dus niet toegankelijk, maar geen zorgen, er zijn genoeg goede alternatieven. 

YouTube music: muziek en video

YouTube kent iedereen wel. Je kunt je urenlang vermaken op deze app met muziek en nog heel veel meer. Tegenwoordig is YouTube ook te gebruiken als muziekstreamingdienst. Een groot voordeel aan YouTube is dat je naast audio ook video kunt beluisteren. Ook YouTube kan geweldige aanbevelingen doen op basis van je huidige playlist. Zo kom je nooit nieuwe muziek te kort en ben je altijd de eerste die nieuwe artiesten ontdekt. 

Tidal: exclusieve content 

Tidal is een muziekstreamingdienst opgericht door artiesten waaronder Jay-Z. Je kan dus wel bedenken dat dit platform zich kenmerkt door de kwaliteit van het geluid en de exclusieve content door artiesten. Wat Tidal speciaal maakt is de hi-fi abonnementen en de exclusieve backstage content. Ben je kritisch op het gebied van geluidskwaliteit en wil je altijd op de hoogte zijn van wat er achter de schermen gebeurt? Dan is Tidal de perfecte streamingdienst voor jou! Nu je van alle streamingdiensten weet wat je kunt verwachten, is het tijd om een keuze te maken. Welke dienst heeft jouw voorkeur?